Επίσημο: Ο Stefano Domenicali στην Audi

Επίσημο: Ο Stefano Domenicali στην Audi

Πως οι Ιταλικές εφημερίδες συνδυάζουν την μετακίνησή του αυτή με το αγωνιστικό μέλλον του Alonso

Ο πρώην επικεφαλής της ομάδας της Ferrari, Stefano Domenicali, ανήκει πλέον και επίσημα στο δυναμικό της Audi και από την 1η Νοεμβρίου θα αναλάβει τα καθήκοντά του στο Ινγκoλστάντ.

Το ποια ακριβώς θα είναι αυτά δεν έχει γίνει γνωστό, όμως η Audi φαίνεται να έχει ανακοινώσει πως δημιούργησε μια νέα θέση στην οποία ο Stefano Domenicali θα είναι υπεύθυνος για «νέους επιχειρηματικούς τομείς και τις υπηρεσίες κινητικότητας».

Στην ανακοίνωση της Audi τονίζεται πως "η εμπειρία του και τις ικανότητές του, θα είναι κρίσιμης σημασίας για να υποστηρίξει επιτυχώς τη διαδικασία της διεθνοποίησης της Audi».

Σημειώνουμε πως ο Domenicali θα αναφέρεται απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Rupert Stadler. 

Ο 49χρονος Stefano είναι πτυχιούχος στα οικονομικά και έγινε υπεύθυνος της Gestione Sportiva το 2008. Τον Απρίλιο παραιτήθηκε και αντικαταστάθηκε από τον Marco Mattiacci. 

Ο Stefano Domenicali έρχεται να συμπληρώσει την ομάδα των Ιταλών από το γκρουπ Fiat που έχει ενσωματώσει το γκρουπ VW στο δυναμικό το, όπως είναι οι Walter de 'Silva υπεύθυνος για το σχεδιαστικό ύφος του ομίλου Volkswagen και ο Luca De Meo, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Audi με ευθύνη για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ. 

Το δημοσίευμα της Corriere Della Sera που αναφέρεται στη μετακίνηση του Domenicali καταλήγει λέγοντας πως η Audi χρόνια τώρα έχει επικεντρώσει τις δυνάμεις της στους αγώνες αντοχής και ειδικά στις 24 Ώρες του Le Mans, διατυπώνοντας την... ιντριγκαδόρικη ερώτηση αν ήρθε ο χρόνος η Audi να μπει στην Formula 1. 

Όπως και να ‘χει, η πολύ στενή και καλή σχέση του Domenicali με τον Fernando Alonso πυροδότησε και κάποια άλλα δημοσιεύματα που θέλουν τον Ισπανό να μετακινείται στην ομάδα της Audi και να οδηγεί στο Le Mans και τους λοιπούς αγώνες του είδους, αν τελικά δεν ενταχθεί σε κάποια ομάδα της F1 για το 2015.

Το σενάριο αυτό μας φαίνεται πολύ τραβηγμένο για να είναι πραγματικό, αλλά ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος έως ότου οριστικοποιηθούν τα πράγματα στην F1 με το ποιος θα πάει που.

Μας φαίνεται πάντως απίθανο ο Alonso να θέλει να εγκαταλείψει την F1.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube