Το επικό σώσιμο του Nigel Mansell στην Imola το 1990 [video]

Το επικό σώσιμο του Nigel Mansell στην Imola το 1990 [video]

To σώσιμο του Mansell στην πίστα της Imola to 1990 αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά και απίστευτα περιστατικά της F1.

Ύστερα από την Tamburello και μια ανάσα πριν από την Gilles Villeneuve, το σώσιμο του Mansell, είτε από τύχη είτε από δεξιότητα, καταχωρίζεται ως το πλέον φαντασμαγορικό στην F1.

To Grand Prix του San Marino θα ήταν ακόμη μια απογοήτευση για τους tifosi και η μέρα φαινόταν πως δεν θα είναι καλή από το «πρωί». Ήδη από τις κατατακτήριες, οι Ferrari 641 των Nigell Mansell και Alain Prost βρίσκονταν σχεδόν δύο δευτερόλεπτα πίσω από τον Μr. Poleman, Ayrton Senna.

Φυσικά, il leone, ο αγαπημένος πιλότος της Scuderia για τους tifosi δεν είχε σκοπό να πέσει αμαχητί. Και κατά το προσφιλές συνήθειό του –άλλοι το βαφτίζουν βλακεία που του είχε στοιχίσει ήδη δύο πρωταθλήματα- μην υπολογίζοντας το κόστος. Όταν λοιπόν ο Βoutsen τίναξε στον αέρα το Renault V10 της Williams στον 17ο γύρο, o Berger πέρασε επικεφαλής ακολουθούμενος από τον Patrese με την άλλη Williams και τον Mansell να πιέζει ασφυκτικά. Αφού «κατάπιε» τον Ιταλό, μπήκε στον κατόπι του Berger, τον οποίο επεχείρησε να προσπεράσει από αριστερά και πριν από τη δεξιά Gilles Villeneuve. Ο Αυστριακός του έκλεισε την πόρτα, στέλνοντάς τον στο γκαζόν και σε ένα μεγαλοπρεπές σπιν 360º με την ταχύτητά του εκείνη τη στιγμή να βρίσκεται στην τρίτη δεκάδα. Ο Nigel Mansell δεν ακούμπησε πουθενά, συνεχίζοντας προς τη σωστή κατεύθυνση, στη δεύτερη θέση. Θα εγκατέλειπε στον 38ο γύρο από συντρίμμια και σκόνη που είχαν χωθεί στο μοτέρ της 641.

Δείτε το απίθανο σπιν του Mansell στην Imola το 1990…

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube