Έως τις 3 Δεκεμβρίου το πόρισμα για το ατύχημα του Jules Bianchi

Έως τις 3 Δεκεμβρίου το πόρισμα για το ατύχημα του Jules Bianchi

Η FIA έχει επιστρατεύσει μια σειρά εμπειρογνωμόνων για τη διερεύνηση του ατυχήματος

H FIA ανακοίνωσε πως το πόρισμα για το ατύχημα του jules Bianchi θα έχει ανακοινωθεί έως τις 3 Δεκεμβρίου. Για την εξακρίβωση των αιτίων και τον καταλογισμό ευθυνών (αν αυτές προκύψουν) η FIA συνέστησε επιτροπή από προσωπικότητες του χώρου η οποία θα διερευνήσει διεξοδικά τις συνθήκες του ατυχήματος.

Μεταξύ άλλων στην επιτροπή μετέχουν ο Stefano Domenicali, o Ross Brawn, o δις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Emerson Fittipaldi, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του συνδικάτου των οδηγών GPDA και παλιός οδηγός της Formula 1, Alexander Wurz, καθώς και ο γιατρός του Michael Shumacher, καθηγητής Gerard Saillant.

Η ομάδα θα εργαστεί έτσι ώστε πέραν της διερεύνησης των συνθηκών που οδήγησαν στο ατύχημα να προχωρήσει σε προτάσεις έτσι ώστε στο μέλλον να αποτραπούν οι συνθήκες δημιουργίας παρόμοιων δυσάρεστων περιστατικών.

Στο μεταξύ δεν έχει εκδοθεί κάποιο νεώτερο ανακοινωθέν σε σχέση με την κατάσταση της υγείας του Γάλλου οδηγού που εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Ιαπωνίας στο οποίο μεταφέρθηκε μετά το ατύχημα.

Οι γιατροί μιλούν για κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση και όλοι ελπίζουν σε μια μικρή βελτίωση που θα ανάψει το πράσινο φώς για τη μεταφορά του σε νοσοκομείο στο Τόκιο, σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του Philippe Bianchi, πατέρα του Jules, που από την πρώτη στιγμή μαζί με όλη την οικογένεια του βρίσκεται στο πλευρό του γιού του. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube