Εκτός McLaren ο Alonso την επόμενη σεζόν;

Εκτός McLaren ο Alonso την επόμενη σεζόν;

Δηλώσεις του Alonso και του αφεντικού της McLaren, Ron Dennis, στο Abu Dhabi αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Ισπανός να μην συμμετάσχει στο πρωτάθλημα του 2016.

Ο Ron Dennis παρουσιάστηκε ανοιχτός να συζητήσει το ενδεχόμενο να μείνει εκτός ο Alonso το 2016, ενώ ο ίδιος ο Ισπανός στην αρχή δήλωσε κατηγορηματικά όχι αλλά στην συνέχεια είπε ότι δεν μπορείς να 100% βέβαιος για τίποτα. Τι συμβαίνει πράγματι στην McLaren;

Ο Ron Dennis εμφανίστηκε στα paddocks για πρώτη φορά μετά την Ιαπωνία και το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων για να του πάρουν δηλώσεις ήταν τεράστιο. Όταν ρωτήθηκε αν έχει συζητήσει με τον Alonso την πιθανότητα ο Ισπανός να μην οδηγήσει για την McLaren του χρόνου, το αφεντικό της ομάδας είπε ότι είναι ανοιχτός σε κάθε συζήτηση. Και έβαλε το φυτίλι για να αρχίσει άλλη μία ίντριγκα γύρω από το πρόσωπο του Fernando Alonso.

Το ιαπωνικό GP ήταν εφιαλτικό για τον Ισπανό. Στο τέλος του όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να μείνει εκτός για μία σεζόν, σε περίπτωση που το αυτοκίνητο του 2016 φαινόταν το ίδιο απογοητευτικό είχε δηλώσει: «Δεν ξέρω. Πρόθεσή μου είναι να μείνω και να κερδίσω».



Έκτοτε, τα προβλήματα του Alonso δεν λύθηκαν. Η απόδοση της McLaren είναι το ίδιο κακή, με την ίδια έλλειψη ταχύτητας και αξιοπιστίας. Όπως φάνηκε στις ελεύθερες και κατατακτήριες δοκιμές στο Abu Dhabi η McLaren υπολείπεται σε τελική 20-25 km/h ακόμη και από τις μεσαίες ομάδες.

Ενώ ο Button πέρασε στο Q2, ο Alonso δεν τα κατάφερε. Το πρόβλημα αυτή τη φορά ήταν ένα κλατάρισμα ελαστικού και όχι ο κινητήρας. Στην μικτή ζώνη, ο Alonso ρωτήθηκε αν σκοπεύει να μείνει εκτός το 2016, με αφορμή τις δηλώσεις του Ron Dennis που είχαν προηγηθεί. «Όχι», απάντησε κοφτά ο Ισπανός. «Όταν δηλώνει κάτι ο Ron, έχετε την χρυσή ευκαιρία να τον ρωτήσετε επί τόπου τι ακριβώς εννοεί. Μην ψάχνεται σε μένα την απάντηση. Ανυπομονώ να δουλέψουμε πάνω στο αυτοκίνητο τον χειμώνα και να το πάμε στις δοκιμές εξέλιξης. Και να δούμε εκεί, είναι πράγματι ανταγωνιστικό; Αυτή είναι μια ερώτηση που θα πρέπει να απαντήσει ο Ron».

Ο τόνος του Alonso δείχνει σαφώς μία ενόχληση. Η πρώτη αυτή δήλωση έγινε στους εκπροσώπους της τηλεόρασης. Αργότερα, στους δημοσιογράφους του γραπτού τύπου, όταν η συζήτηση πήγε σε αυτό το θέμα, η στάση ήταν κάπως διαφορετική: «Δεν μπορείς να είσαι απόλυτος 100% για τίποτα. Η πρόθεσή μου είναι να αγωνιστώ και νομίζω πως αυτό θα γίνει». Όταν ρωτήθηκε για το αν έχει συζητήσει την περίπτωση της αποχής για έναν χρόνο με τον Dennis είπε «έχουμε συζητήσει πολλά πράγματα, κάποια από αυτά τρελά…»

Πάντως στην συνέχεια ο Ισπανός δήλωσε ευχαριστημένος με την λειτουργία του μονοθεσίου στο Abu Dhabi και κυρίως με την κατεύθυνση που έχει πάρει η εξέλιξη. Ο Eric Boullier, αγωνιστικός διευθυντής της McLaren δήλωσε ότι δεν έχει κάνει ποτέ καμία συζήτηση με καμία από τις δύο πλευρές για το ενδεχόμενο ο Alonso να μην οδηγήσει για την ομάδα την επόμενη σεζόν. Το ενδεχόμενο αυτό αποκλείει και ο Button: «Εγώ δεν θα ο συζητούσα καν το ενδεχόμενο να μην οδηγήσω. Θα ήθελα να μείνω και το αυτοκίνητο να σχεδιαστεί και εξελιχθεί στα μέτρα μου. Αν ένας οδηγός μείνει εκτός για έναν χρόνο, ο άλλος θα κάνει αυτό ακριβώς. Οπότε όταν θα επιστρέψει θα είναι σε πολύ δύσκολη θέση», εξηγεί ο Βρετανός.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube