Ecclestone: Με 25 εκατ. ευρώ θέλει να βάλει τέλος στο σκάνδαλο δωροδοκίας

Ecclestone: Με 25 εκατ. ευρώ θέλει να βάλει τέλος στο σκάνδαλο δωροδοκίας

O Bernie δηλώνει έτοιμος να πληρώσει για να μπει στο αρχείο η υπόθεση με την BayernLB

Οταν την Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013, ένα σχεδόν χρόνο πριν, το τηελέφωνο του Bernie Ecclestone χτυπούσε, ο ισχυρός άνδρας της F1, δεν μπορούσε ν αφανταστεί την περιπέτεια στην οποία θα έμπλεκε.
 
Την ημέρα εκείνη ενημερώθηκε από το υς δικηγόρους του, ότι Γερμανοί εισαγγελείς του απήγγειλαν κατηγορίες για τη δωροδοκία του Γερμανού τραπεζίτη Gerhard Gribkowsky, της Bayern Landesbank. Ο Gribkowsky έχει ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση 8,5 χρόνων για διαφθορά.
 
Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Ecclestone αφορούσαν  τον ρόλο που είχε στην πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Formula 1 το 2005-2006, στον επενδυτικό όμιλο CVC. Το 2011, σε κατάθεσή του στο δικαστήριο του Μονάχου, ο Ecclestone είχε παραδεχθεί ότι έδωσε 44 εκατομμύρια δολάρια στον τραπεζίτη, αλλά αρνήθηκε ότι επρόκειτο για δωροδοκία. Αντιθέτως είχε υποστηρίξει πως είχε πέσει θύμα εκβιασμού από τον Gribkowsky, ο οποίος τον απειλούσε με καταγγελία στις βρετανικές αρχές για σωρεία φορολογικών παραβάσεων στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες.
«Μίλησα με τους δικηγόρους μου και έχουν δεχτεί τις κατηγορίες. Χειριζόμαστε το θέμα καταλλήλως. Είναι κρίμα αυτό που συνέβη, αλλά θα είναι μια ενδιαφέρουσα υπόθεση» ανέφερε τότε σε δηλώσεις του ο Ecclestone.
 
Σήμερα, ένα σχεδόν χρόνο μετά οι μεν δικηγόροι του ζητούν να διακοπεί οριστικά η ακροαματική διαδικασία επικαλούμενοι έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων, ο δε Ecclestone δηλώνει έτοιμος να πληρώσει 25 εκατομμύρια ευρώ στη γερμανική τράπαεζα για να μπει η υπόθεση στο αρχείο. 
Η κίνησή του αυτή, που έρχεται και σε μερική αντόφαση με την πρόταση των δικηγόρων του, υποδηλώνει τη σπουδή του για να κλείσει η υπόθεση, κάτι όμως που για να γίνει απαιτεί και τη σύμφωνη γνώμη των εισαγγελέων που ασχολούνται με την υπόθεση. Οι τελευταίοι δεν έχουν ακόμη απαντήσει σε σχέση με το αίτημα των συνηγόρων του Ecclestone, πόσο μάλλον σχετικά με την πρόθεση του κατηγορούμενου να πληρώσει.
 
Εν αναμονή εξελίξεων λοιπόν... 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube