Η Red Bull αμφισβητεί τη FIA για τον αποκλεισμό του Ricciardo

Η Red Bull αμφισβητεί τη FIA για τον αποκλεισμό του Ricciardo

Τί λέει η ομάδα για την αιτία αποκλεισμού του Ricciardo

Αμφισβητεί ανοικτά με ανακοίνωσή της η Red Bull την απόφαση των αγωνοδικών για τον αποκλεισμό του Ricciardo από το GP της Αυστραλίας, τονίζοντας ότι το σύστημα μέτρησης κατανάλωσης στο οποίο βασίστηκε η απόφαση για τιμωρία είναι αναξιόπιστο.

Η Red Bull λέει ότι οι ασιθητήρες ροής καυσίμου που τους είχε προμηθεύσει η FIA είχαν αποδειχθεί αναξιόπιστοι από την περίοδο των χειμερινών δοκιμών, κάτι που το είχαν από τότε επισημάνει στην Παγκόσμια Ομοσπονδία και πως για το λόγο αυτό, στον αγώνα χρησιμοποίησαν δικούς τους αισθητήρες, οι οποίοι δεν κατέγραψαν απόκλιση από το επιτρεπόμενο όριο.

Μάλιστα, όπως τόνίζει η Red Bull, στη διάρκεια του αγώνα μας είπαν να μειώσουμε την κατανάλωση καυσίμου αλλά τους απαντήσαμε πως δεν τίθεται θέμα διότι είμαστε εντός των νόμιμων ορίων, τονίζοντας και πάλι τις αμφιβολίες μας για την αξιοπιστία των αισθητήρων της FIA.

"Στηριχτήκαμε στους δικούς μας υπολογισμούς. Τώρα φτάσαμε στο σημείο να αποφασίζουμε ποιος θα είναι ανταγωνιστικός και ποιος όχι ανάλογα με το τι δείχνει ο αισθητήρας τους", τόνισε ο επικεφαλής των "ταύρων" καταλήγοντας στην ανακοίνωσή του.

Ωστόσο, οι πληροφορίες λένε πως η Red Bull μάλλον δεν θα έχει καμία τύχη στην εκδίκαση της ένστασής της, αφού η FIA έχει τονίσει πως στο συγκεκριμένο θέμα η ανοχή της θα είναι μηδενική.
Εν αναμονή λοιπόν...

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube