Δοκιμές Βαρκελώνη: Τέλος, με τη Ferrari μπροστά

Δοκιμές Βαρκελώνη: Τέλος, με τη Ferrari μπροστά

Η πρώτη φετινή τετραήμερη δοκιμή τελείωσε σήμερα με τον Kimi Raikkonen στην πρώτη θέση – και τη Mercedes πουθενά…

Η σημερινή, τελευταία ημέρα δοκιμών ήταν ιδιαίτερη διότι η πίστα βράχηκε τεχνητά νωρίς το πρωί και ξανά κατά τη μεσημεριανή διακοπή. Έτσι, ο χρόνος για κανονικές δοκιμές ήταν περιορισμένος.

Ελάχιστες ομάδες χρησιμοποίησαν τη βρεγμένη πίστα το απόγευμα. Ο Valtteri Bottas ήταν ένας από τους οδηγούς που έκαναν πολλούς γύρους πριν η πίστα στεγνώσει ώστε να μπορούν όλοι να φορέσουν σλικ λάστιχα.

Ο Max Verstappen ήταν για λίγο στην κορυφή των χρόνων αφού βελτίωσε νωρίς το απόγευμα τον πρωινό χρόνο του Raikkonen. Όμως ο Φιλανδός της Ferrari πήγε ακόμα πιο γρήγορα προς το τέλος της ημέρας, σε δύο περιπτώσεις, φορώντας τα μαλακά (soft) λάστιχα.

Τελικά, ο Raikkonen, με 1’ 20” 872, ήταν 0,897” μπροστά από τον Ολλανδό της Red Bull. H Mercedes ήταν μόλις στην 8η θέση, τη μόνη μέρα των πρώτων δοκιμών εξέλιξης όπου τα πράγματα δεν πήγαν ρολόι για την πρωταθλήτρια ομάδα.

Ο Lewis Hamilton δεν έτρεξε καθόλου το πρωί, με τη Mercedes να ισχυρίζεται ότι δούλευε για να επιδιορθώσει μια ηλεκτρική βλάβη. Τελικά το μονοθέσιο ήταν έτοιμο λίγο πριν το μεσημέρι, όταν η πίστα είχε πια στεγνώσει, και το πήρε ο Bottas για λίγους γύρους.

Όταν ο Φιλανδός έκλεισε την ημέρα με 68 γύρους στο ενεργητικό του, οι μηχανικοί δεν τα μάζεψαν νωρίς όπως συνήθως, διότι «βρήκαν κάτι στα δεδομένα που δεν τους άρεσε» την τελευταία ώρα.

Ο Jolyon Palmer πήρε τη Renault από τον Nico Hulkenberg για το απόγευμα και έκανε χρόνο που τον ανέβασε στην 3η θέση του πίνακα της ημέρας.

Οι Romain Grosjean (Haas) και Antonio Giovinazzi (Sauber), που έκαναν πολλούς γύρους στο βρεγμένο το πρωί, προς το τέλος της ημέρας ανέβηκαν αντίστοιχα στην και την θέση.

Ο Giovinazzi ήταν για λίγο στην 4η θέση με τα εξαιρετικά μαλακά ultra-soft λάστιχα, αλλά τον πέρασε το τελευταίο 15λεπτο ο Grosjean παρότι φορούσε τα λίγο πιο σκληρά super-soft. Ο Γαλλοελβετός συμπλήρωσε 118 γύρους.

Ο Sergio Perez (Force India) ήταν 3ος στα μέσα του απογεύματος, φορώντας τα super-soft που φέτος έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν περισσότερους γύρους. Όμως άλλοι πήγαν πιο γρήγορα προς το τέλος, υποβιβάζοντας τον Μεξικάνο στην 6η θέση.

Στην 7η θέση της ημέρας κατατάχτηκε ο Stoffel Vandoorne με τη McLaren-Honda, χρησιμοποιώντας τα ultra-soft για να πάει λίγο πιο γρήγορα απ’ ό,τι ο Fernando Alonso με τα ίδια λάστιχα, χθες Τετάρτη.

Η Toro Rosso είχε μια απογοητευτική μέρα, κάνοντας ένα μόνο γύρο νωρίς το πρωί με τον Daniil Kvyat. Μετά η ομάδα αποφάσισε να αλλάξει τον κινητήρα Renault, ελπίζοντας να δώσει την ευκαιρία και στους δύο οδηγούς της να τρέξουν το απόγευμα. Η STR12 όμως δεν βγήκε ποτέ από το γκαράζ.

Η Williams δεν έτρεξε καθόλου σήμερα, αφού η χθεσινή έξοδος του Lance Stroll είχε ως αποτέλεσμα να η FW40 πάθει ζημιές, που δεν υπήρχαν τα ανταλλακτικά για να επιδιορθωθούν.

Οι επόμενες 4ήμερες δοκιμές ξεκινούν την Τρίτη 7 Μαρτίου, στην ίδια πίστα.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΔΟΚΙΜΩΝ ΣΤΗ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ:

Θ.

ΟΔΗΓΟΣ

ΟΜΑΔΑ

ΧΡΟΝΟΣ

ΔΙΑΦ.

ΓΥΡΟΙ

1

Kimi Raikkonen

Ferrari

1m20.872s

-

93

2

Max Verstappen

Red Bull/Renault

1m21.769s

0.897s

85

3

Jolyon Palmer

Renault

1m21.778s

0.906s

39

4

Romain Grosjean

Haas/Ferrari

1m22.309s

1.437s

118

5

Antonio Giovinazzi

Sauber/Ferrari

1m22.401s

1.529s

84

6

Sergio Perez

Force India/Mercedes

1m22.534s

1.662s

82

7

Stoffel Vandoorne

McLaren/Honda

1m22.576s

1.704s

67

8

Valtteri Bottas

Mercedes

1m23.443s

2.571s

68

9

Nico Hulkenberg

Renault

1m24.974s

4.102s

51

10

Daniil Kvyat

Toro Rosso/Renault

-

-

1

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube