Δοκιμές Jerez: O Vettel με τη Ferrari ταχύτερος την πρώτη μέρα

Δοκιμές Jerez: O Vettel με τη Ferrari ταχύτερος την πρώτη μέρα

Ο νεοφερμένος στη Ferrari, Sebastian Vettel, έκανε τον καλύτερο χρόνο την πρώτη μέρα των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης, στη Jerez της Ισπανίας.

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πρωτοανέβηκε στην κορυφή των χρόνων το απόγευμα, σε μια προσπάθεια λίγων γύρων, αφού επανήλθε στην πίστα μετά από μεγάλη καθυστέρηση που οφειλόταν σε ένα πρόβλημα τηλεμετρίας της SF15-T.

O Marcus Ericsson με τη Sauber τον πλησίασε στο ένα δέκατο και λιγότερο με τα μαλακά λάστιχα αργότερα το απόγευμα, αλλά ο Vettel πήγε ακόμα πιο γρήγορα με ένα σετ μεσαία λάστιχα, στα τελευταία 20 λεπτά των δοκιμών.

O Nico Rosberg ήταν πρώτος με τη Mercedes για μεγάλο μέρος της ημέρας πριν ο Vettel σημειώσει τους χρόνους του, αλλά η Mercedes F1 W06 έκανε με διαφορά τους περισσότερους γύρους την πρώτη αυτή μέρα των δοκιμών.

Στο τέλος της μέρας ο Rosberg είχε συμπληρώσει 157 γύρους –πολλούς από τους οποίους σε μεγάλα «πακέτα»– ενώ το αμέσως μικρότερο σύνολο γύρων πραγματοποιήθηκε από τον Ericsson και τον Valtteri Bottas (Williams) –από 73 ο καθένας.

Ο Daniel Ricciardo (RedBull) ήταν όλο το πρωί ο πλησιέστερος αντίπαλος του Rosberg, αλλά κατέληξε να σταματήσει μέσα σε ένα σύννεφο καπνού.

Η Red Bull επανήλθε στην πίστα αργότερα, αλλά μέχρι να πέσει η καρό σημαία η RB11 είχε καταφέρει να συμπληρώσει μόνον 35 γύρους, λόγω προβλήματος με την μπαταρία το οποίο υπερθέρμανε τα πίσω φρένα.

Όμως αυτό δεν ήταν το μικρότερο σύνολο γύρων, αφού η McLaren-Honda κατάφερε μόλις έξι γύρουςστα χέρια του Fernando Alonso. Πιο αναλυτικά, έκανε τρεις γύρους εγκατάστασης και στη συνέχεια μια προσπάθεια τριών γύρων που περιλάμβανε και το μοναδικό χρονομετρημένο που σημείωσε η ΜΡ4-30 όλη τη μέρα.

Ενώ η Williams κατάφερε να συμπληρώσει 73 γύρους παρότι καθυστέρησε να βγει στην πίστα, η Lotus E23 δεν εμφανίστηκε καθόλου στην πίστα καθώς ήταν ακόμα στη διαδρομη μεταφοράς της από το εργοστάσιο της ομάδας, στο Enstone.

Μόνο δύο κόκκινες σημαίες βγήκαν όλη την ημέρα: η πρώτη όταν ο Ericsson έκανε τετ-α-κέ το πρωί και η δεύτερη όταν ο Carlos Sainz Jr σταμάτησε με πρόβλημα της Toro Rosso στην πίσω ευθεία της πίστας.

ΟΙ ΧΡΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Θέση

Οδηγός

Μονοθέσιο

Χρόνος

Διαφoρά

Γύροι

1.

Sebastian Vettel

Ferrari

1’ 22” 620

-

60

2.

Marcus Ericsson

Sauber/Ferrari

1’ 22” 777 

0,157

73

3.

Nico Rosberg

Mercedes

1’ 23” 106

0,486

157

4.

Daniel Ricciardo

Red Bull/Renault

1’ 23” 338

0,718

35

5.

Valtteri Bottas

Williams/Mercedes

1’ 23” 906

1,286

73

6.

Carlos Sainz Jr.

Toro Rosso/Renault

1’ 25” 327

2,707

46

7.

Fernando Alonso

McLaren/Honda

1’ 40” 738

18,118

6

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube