Δοκιμές Βαρκελώνη: Άλλοι ιδρώνουν και άλλοι βγάζουν selfies [pic + video]

Δοκιμές Βαρκελώνη: Άλλοι ιδρώνουν και άλλοι βγάζουν selfies [pic + video]

Ο Nico Rosberg απαλλαγμένος από το αγωνιστικό άγχος κάνει... τουρισμό στη Βαρκελώνη.

Δεν είχαν προλάβει να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από την κατάκτηση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και ο Nico Rosberg αιφνιδίασε τους πάντες ανακοινώνοντας την αποχώρησή του από την ενεργό δράση.
 
Ήταν στη διάρκεια της επίσημης τελετής βράβευσης των πρωταθλητών από τη FIA στη Βιέννη όταν ο Rosberg ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου έριξε την βόμβα: 
 
«Θέλω να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να ανακοινώσω ότι αποφάσισα να τελειώσω την καριέρα μου στη Formula 1 αυτή τη στιγμή εδώ. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω, πάντα ήταν: από τη στιγμή που ξεκίνησα όταν ήμουν έξι χρονών είχα ένα πολύ ξεκάθαρο όνειρο που ήταν να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής Formula 1.
 
«Τώρα το έχω εκπληρώσει, τα έδωσα όλα γι’ αυτό σε 25 χρόνια αγώνων και με τη βοήθεια όλων γύρω μου, με τη βοήθεια των φαν και τη βοήθεια της ομάδας μου, της οικογένειας και των φίλων μου, κατάφερα να το πετύχω αυτό φέτος.
Ήταν λοιπόν μια απίστευτη εμπειρία για μένα, την οποία θα θυμάμαι για πάντα».
 
Μια δήλωση από τον «πολίτη» Rosberg έχει πάντα τη βαρύτητά της... 
 
Μαζί με φωτογράφους έξω από το γκαράζ της Red Bull
 
Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ γνωστή. H Mercedes αρχικά αιφνιδιάστηκε και στη συνέχεια δήλωσε ότι σέβεται την απόφαση του πρωταθλητή.
 
Στο παρασκήνιο άρχισαν τα σενάρια και οι... καραμπόλες που κατέληξαν να φέρουν τον Bottas στα «ασημένια βέλη» και τον Μassa πίσω στην ενεργό δράση παρά το γεγονός ότι είχε αποσυρθεί μέσα σε μια φορτισμένη συναισθηματικά (και αγωνιστικά) ημέρα στη Βραζιλία. 
 
Στα πάντοκ της Mercedes 
 
Και μια selfie στο ξενοδοχείο λίγο πριν αναχωρήσει για την πίστα 
 

Σήμερα ο Rosberg φαίνεται να απολαμβάνει τη ζωή του... πολίτη, αποφορτισμένος και αρκούμενος στον τιμητικό ρόλο του πρεσβευτή της ομάδας.

Αφού πήρε μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις, αυτές τις μέρες βρίσκεται στη Βαρκελώνη σε ρόλο θεατή στις δοκιμές εξέλιξης. Ανεβάζει φωτογραφίες και βίντεο στα social media και δείχνει να έχει απαλλαγεί από το άγχος που ως φαίνεται δεν ήταν και λίγο.

Όπως είπε και ο ίδιος την ημέρα που ανακοίνωσε την αποχώρησή του, «Τώρα θα απολαύσω πλήρως τη στιγμή. Νιώθω μεγάλη ανακούφιση. Τις επόμενες εβδομάδες θα καταλάβω περισσότερα για το πώς εξελίχθηκε αυτός ο χρόνος. Και τότε θα ανοίξω το επόμενο κεφάλαιο στη ζωή μου».  

 
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube