Οι πρώτοι γύροι της Mercedes-AMG F1 W08 στην πίστα

Οι πρώτοι γύροι της Mercedes-AMG F1 W08 στην πίστα

To μονοθέσιο των Lewis Hamilton και Valtteri Bottas που θα τρέξει στο πολλά υποσχόμενο πρωτάθλημα με τους με εκ βάθρων αλλαγμένους κανονισμούς, γύρισε την πίστα του Silverstone.

Η Mercedes-AMG F1 W08 αποκαλύπτεται ήδη σε livestreaming στην πίστα του Silverstone, λίγο πριν από την επίσημη έναρξη του πρωταθλήματος Formula 1 2017.

Στην εκδήλωση αυτή, οι πιλότοι της ομάδας Lewis Hamilton και Valtteri Bottas αποκαλύπτουν το όπλο τους για την υπεράσπιση του τίτλου, το οποίο δείχνει δραστικά διαφορετικό από το προηγούμενο συνεπεία των νέων τεχνικών κανονισμών.

Πριν από την εκδήλωση όμως, το μονοθέσιο έκανε κάποιους γύρους να τις ανάγκες φιλμαρίσματος, προσφέροντάς μας κάποιες εικόνες, αλλά κυρίως το ήχο του. Όπως και τα άλλα μονοθέσια του γκριντ, η W08 είναι πιο φαρδιά, χαμηλότερη και με πιο επιθετικό look από την προκάτοχό της και με φαρδύτερα λάστιχα. Διαθέτει υπέρ-λεπτά side pods και πιο φαρδύ πάτωμα με τη καινοτόμο λύση της ροής του αέρα στις εξωτερικές επιφάνειες που τροφοδοτούν σχάρες-αεραγωγούς.
Το υβριδικό σύστημα του μονοθεσίου είναι πρακτικά το ίδιο με αυτό της περυσινής W07 με έναν 1.600άρη κινητήρα τούρμπο V6 συνδυασμένο με το υβριδικό ηλεκτρικό σύστημα.

Κατά τα λοιπά, το νέο πρόσωπο στο τιμ είναι φυσικά ο Bottas, που ήρθε από τη Williams για να αντικαταστήσει τον παγκόσμιο πρωταθλητή Nico Rosberg, ενώ ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton θα διανύσει την πέμπτη χρονιά του στη Mercedes.

Και οι δύο πιλότοι ήταν σχετικά ανήσυχοι στις προβλέψεις τους για το πώς οι νέοι κανονισμοί θα επηρεάσουν τον αγωνιστικό τομέα. Ο Bottas δήλωσε νωρίτερα σήμερα το πρωί, «είναι αδύνατον να πούμε εάν το αγωνιστικό μέρος θα είναι καλύτερο από πριν, αλλά τα αυτοκίνητα σαφώς και δείχνουν πιο εντυπωσιακά».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube