«Δεν φταίει μόνο ο κινητήρας της Renault», λέει ο Ricciardo

«Δεν φταίει μόνο ο κινητήρας της Renault», λέει ο Ricciardo

Η απογοητευτική φετινή εμφάνιση της RBR οφείλεται σε πολλούς παράγοντες.

Η Red Bull Racing ξέρει πολύ καλά πως για τις φετινές της επιδόσεις η ευθύνη δεν βαραίνει μόνο τον κινητήρα της Renault, για τον οποίο έχουν ακουστεί πολλές επικρίσεις δημοσίως.

Αυτό δήλωσε ο νούμερο ένα οδηγός της ομάδας, Daniel Ricciardo, εξηγώντας ότι στην ομάδα γνωρίζουν ότι δεν φταίει αποκλειστικά το μοτέρ, όπως έχουν δημόσια πει, αλλά και πως η RB11 δεν είναι ανταγωνιστική.

Ο αγώνας της Βαρκελώνης, στον οποίο τερμάτισε έβδομος, ήταν για τον ίδιο η απόδειξη: «Πιστεύω ότι το ξέραμε πριν την Ισπανία αλλά εκεί έγινε εμφανές πως δεν φταίει μόνο ο κινητήρας. Πλέον όλοι το αναγνωρίζουν και αναλαμβάνουν το δικό τους μέρος της ευθύνης.»

Ο Αυστραλός πιλότος προσέθεσε πως «τα τελευταία χρόνια, η μεγάλη δύναμη της Red Bull ήταν η κάθετη δύναμη, ιδίως στις γρήγορες στροφές. Ακόμα και πέρυσι, που δεν τα πήγαμε τόσο καλά. Φέτος, θεωρώ πως υστερούμε σε σχέση με τις κορυφαίες ομάδες. Συνεπώς, αυτός είναι ένας λόγος που δεν προοδεύσαμε τόσο όσο οι ανταγωνιστές μας. Δεν φταίει μόνο η Renault».

Προχώρησε μάλιστα ακόμα περισσότερο, λέγοντας πως η φετινή προσέγγιση του αρχισχεδιαστική Adrian Newey ίσως να απέβει εις βάρος των επιδόσεων της RB11.

«Ξέρω πως ο Adrian πάντα είναι αρκετά επιθετικός με όλα τα αεροδυναμικά βοηθήματα και τον τρόπο που λειτουργεί συνολικά το μονοθέσιο. Ενδεχομένως αυτός να είναι ένας από τους λόγους. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι είμαστε η μόνη ομάδα που δεν έκανε βήματα εμπρός, σε αντίθεση με τους άλλους. Δεν υπάρχει μία μόνο αιτία αλλά, τελικά, δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε το μονοθέσιο να δουλέψει όπως θα έπρεπε.»

[Πηγή: ESPN]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube