David Coulthard εναντίον Mark Webber στο Silverstone, με Mercedes-AMG GT R και Porsche 911 GTS [video]

David Coulthard εναντίον Mark Webber στο Silverstone, με Mercedes-AMG GT R και Porsche 911 GTS [video]

Με δύο νίκες ο καθένας τους στο Silverstone, οι δύο βετεράνοι της F1 προσφέρουν θέαμα και γέλιο, ενώ θυμούνται όμορφες στιγμές του βρετανικού GP.

Τι κοινό έχουν οι David Coulthard και Mark Webber σε σχέση με την θρυλική πίστα του Silverstone; Έχουν κερδίσει και οι δύο από δύο φορές το βρετανικό GP στην πίστα των 18 πλέον στροφών από όπου ουσιαστικά ξεκίνησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα F1.

Οι δύο βετεράνοι οδηγοί F1 εργάζονται ως τηλεσχολιαστές αλλά και ως πρεσβευτές των κατασκευαστών που υποστήριξαν σε κάποιο σημείο την καριέρα τους. Ο Coulthard είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη Mercedes, ενώ ο Webber είναι πλέον πρεσβευτής του brand της Porsche με την οποία άλλωστε έκλεισε και την καριέρα του, ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο WEC.

Το video ξεκινά με τον Coulthard να μιλά για το ναό της ταχύτητας, την πίστα  που νιώθει σπίτι του και από την οποία έχει όμορφες αναμνήσεις. Ως θεατής αλλά και ως οδηγός. Ο DC στο τιμόνι της Mercedes-AMG GTR αυτοσαρκάζεται φτάνοντας στην πρώτη στροφή, αποδεικνύοντας ότι εκτός από σπουδαίος οδηγός είναι και ένας ευφυής άνθρωπος: «Ουαου, “το έχεις” ακόμη David» μονολογεί. Για να συμπληρώσει αμέσως μετά «αν δηλαδή “το είχες” ποτέ…».



Τα εμπρός φτερά, η πίσω αεροτομή, το κέλυφος του άξονα μετάδοσης, η οροφή και κάποιες επιπρόσθετες ενισχύσεις στο πλαίσιο, είναι πλέον κατασκευασμένα από ανθρακόνημα. Αυτό σημαίνει ότι η GT R είναι και ελαφρύτερη (αν και μόλις κατά 15 kg) και πιο άκαμπτη. Η ανάρτηση στηρίζεται σε φαρδύτερα μετατρόχια με ειδικά εξελιγμένα αμορτισέρ, ελατήρια και αντιστρεπτικές και κάθεται πάνω σε πολύ φαρδύτερα λάστιχα– τα πίσω είναι 325/30 ZR20. Η GT R είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της AMG με ενεργή τετραδιεύθυνση. Κάτω από το θεόμακρο καπό οι αλλαγές είναι λιγότερες. Ωστόσο υπάρχουν διαφορετικές τουρμπίνες, αναθεωρημένη σχέση συμπίεσης και νέα χαρτογράφηση που έχουν προσθέσει 75 ίππους σε σχέση με τη GT S. Έτσι τώρα ο 4λιτρος V8 αποδίδει 580 PS στις 6.250 rpm και 71,3 kgm από τις 1.900 έως και τις 5.500 rpm.

Δείτε ακόμη Οδηγούμε τη Mercedes-AMG GT R

Σε αντίθεση με τον DC που έχει πάρει και τις δύο νίκες του στην παλαιότερη χάραξη, ο Mark Webber έχει πανηγυρίσει τις δικές του στη νέα ευθεία εκκίνησης τερματισμού. Ο Αυστραλός πρώην οδηγός της Red Bull οδηγεί την Porsche 911 GTS. Φορά μια εκδοχή του 6κύλινδρου boxer biturbo με απόδοση αυξημένη στους 450 ίππους, πράγμα που σημαίνει ότι αποδίδει 30 ίππους παραπάνω από την απλή Carrera και 20 περισσότερους από την προηγούμενη GTS με τον ατμοσφαιρικό των 3,8 λίτρων. Η ροπή έχει σκαρφαλώσει στα 56,1 kgm ροπή στις 2.150 rpm, δηλαδή επιπλέον 11,2 kgm ροπή και μάλιστα 3.600 rpm νωρίτερα. Τις κορυφαίες επιδόσεις της γκάμας GTS τις προσφέρει, σύμφωνα με την Porsche, η Carrera 4 που πιάνει τα 100 km/h σε 3,6”, με την ελαφρύτερη όμως πισωκίνητη GTS Carrera να πιάνει τελική ταχύτητα 312 km/h.

Σε σχέση με τις άλλες ανανεωμένες 911, οι αισθητικές διαφορές εντοπίζονται στον εμπρός προφυλακτήρα και το πίσω σπόιλερ. Τα πίσω φώτα των ανανεωμένων GTS είναι σκουρόχρωμα, με τις εισαγωγές αέρα, τα διακριτικά και τις απολήξεις της εξάτμισης με τον αεροδυναμικό διαχύτη να είναι μαύρου χρώματος. Όλες οι εκδόσεις GTS έχουν το φαρδύτερο αμάξωμα των τετρακίνητων 911 Carrera, καθώς και τα φαρδύτερα μετατρόχια, ενώ στον βασικό εξοπλισμό βρίσκουμε ακόμα και το πακέτο Sport Chrono.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube