Χωρίζουν τελικά οι δρόμοι Alonso και Ferrari

Χωρίζουν τελικά οι δρόμοι Alonso και Ferrari

O Fernando Alonso και η Ferrari λύνουν τη συνεργασία τους στο τέλος της χρονιάς και η McLaren-Honda είναι ο επόμενος στόχος του Ισπανού.

Αφού οι σχέσεις του Alonso και της Ferrari έφτασαν σε κρίσιμο σημείο εν μέσω μιας ευρείας αναδιάρθρωσης στο Maranello, πηγές του «αδελφού» μας AUTOSPORT διατείνονται ότι τόσο η ομάδα όσο κι ο οδηγός έχουν πλέον δεχτεί ότι χωρίζουν οι δρόμοι τους.

Ο Alonso πλέον ανυπομονεί να κατακτήσει τον τρίτο παγκόσμιο τίτλο που τόσο επιθυμεί, οπότε θέλει να φύγει από τη Scuderia, ενώ η ομάδα σκέπτεται ρεαλιστικά ότι θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια για να ξαναμπεί με αξιώσεις στη μάχη του τίτλου.

Αυτή η διάσταση ανάμεσα στις βραχυπρόθεσμες φιλοδοξίες του οδηγού και στον μακροπρόθεσμο ρεαλισμό της ομάδας ήταν που έφερε το διαζύγιο.

Παρότι η επίσημη συμφωνία διακοπής του συμβολαίου του Alonso, που διαρκεί μέχρι το τέλος του 2016, δεν είναι έτοιμη να ανακοινωθεί, εντούτοις αναμένεται ότι η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει πλήρως τις επόμενες εβδομάδες.

Μόνο μια θεαματική αλλαγή γνώμης ενός από τα δύο μέρη θα μπορούσε να διατηρήσει την 5ετή ήδη συνεργασία τους.

Μιλώντας σήμερα Πέμπτη στη Suzuka, o Alonso ξεκαθάρισε ότι θα κάνει ό,τι είναι καλύτερο για τη Ferrari – η οποία γνωρίζει ότι πρέπει να επικεντρωθεί στη βελτίωση της υποδομής της και του μονοθεσίου της αντί να ασχολείται με θέματα των οδηγών.

Ο Ισπανός ήταν όμως κάθετος στο ότι δεν μπορεί να σπαταλά την καλύτερη περίοδο της καριέρας του χωρίς να έχει τα ανάλογα αποτελέσματα.

«Θέλω να νικώ και είμαι έτοιμος να μεγιστοποιήσω τις επιδόσεις αυτή τη στιγμή της καριέρας μου που είναι η καλύτερη και νιώθω καλά», είπε. «Νιώθω σε φόρμα, έχω αυτοπεποίθηση. 

«Έχω προσαρμόσει το οδηγικό μου στιλ στους νέους κανονισμούς κάθε χρονιάς και νιώθω ότι είμαι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου.

«Ελπίζω να το εκμεταλλευτώ αυτό τα επόμενα χρόνια, να προσθέσω μερικούς τίτλους στην τσέπη μου και να αποσυρθώ με περισσότερους από δύο».

ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ McLAREN ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Πιστεύουμε ότι ο Alonso δεν έχει ακόμη ολοκληρωμένα σχέδια για το 2015, όμως έχει ξεκινήσει ξανά συνομιλίες με τη McLaren με σκοπό να πάει εκεί από του χρόνου.

Ο ίδιος ο Alonso παραδέχτηκε ότι στο μυαλό του «μάλλον έχει ήδη καταλήξει», αλλά αρνήθηκε να επεκταθεί στο ποιες ήταν οι επιλογές του.

Πηγές με καλή γνώση της κατάστασης επιμένουν πως παρότι οι συνομιλίες του με τη McLaren είναι σε προχωρημένο στάδιο, εντούτοις δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία.

Η McLaren είχε παλιότερα δηλώσει ανοιχτά ότι επιθυμεί να εξασφαλίσει τις υπηρεσίες του Ισπανού. Αν τελικά γίνει αυτό, θα πρέπει να αποφασίσει αν θα αποδεσμεύσει τον Jenson Button ή τον Kevin Magnussen.

H Ferrari έχει συμβόλαιο με τον Kimi Raikkonen για το 2015 και έχει κάμποσες επιλογές για το ποιος θα οδηγεί δίπλα στον Φιλανδό.

Παρότι πιστεύεται ότι οι μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες της Scuderia έχουν στόχο τον Vettel, ο Γερμανός έχει συμβόλαιο με τη Red Bull για το 2015, οπότε η ομάδα του Maranello μπορεί να χρειαστεί μια εναλλακτική λύση βραχυπρόθεσμα.  

Ο προστατευόμενός της, Jules Bianchi, είναι μια λύση, αλλά αναφέρονται και τα ονόματα των πιο έμπειρων Nico Hulkenberg και Romain Grosjean.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube