Αυτή είναι η νέα Renault RS16

Αυτή είναι η νέα Renault RS16

H Renault είναι η πρώτη ομάδα F1 που αποκαλύπτει το νέο της μονοθέσιο για το 2016.

Η επίσημη παρουσίαση της νέας ομάδας Formula 1 έγινε πριν λίγο στο Technocentre της Renault, στο Παρίσι.

Η Renault επιστρέφει επίσημα στην F1 ως κατασκευαστής για πρώτη φορά από το 2011, αφού ολοκλήρωσε ένα μακροχρόνιο γύρο διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της Lotus.

Ο πρόεδρος και CEO του ομίλου Renault, Carlos Ghosn, είπε ότι η ομάδα θα λέγεται Renault Sport Formula 1 team, εγκαινιάζοντας μια νέα ονοματολογία στις αγωνιστικές δραστηριότητες της εταιρείας.

«Στην ομάδα δόθηκε ως στόχος να ανέβει στο βάθρο μέσα σε τρία χρόνια», είπε ο Ghosn στην ομιλία του.

Οι Jolyon Palmer και Kevin Magnussen παρουσιάστηκαν επίσημα ως οι οδηγοί της ομάδας, ενώ εφεδρικός οδηγός θα είναι ο 19χρονος Γάλλος Esteban Ocon, πρωταθλητής το 2015 στην GP3 και το 2014 στην Ευρωπαϊκή Formula 3.

O Magnussen αντικατέστησε την τελευταία στιγμή τον Pastor Maldonado αφού ο χορηγός του Βενεζουελάνου, η κρατική εταιρεία πετρελαίων της πατρίδας του, PDVSA, μετά από διαφωνία με τη Renault στα οικονομικά, έσκισε το συμβόλαιο που είχε υπογράψει ο οδηγός με τη γαλλική ομάδα.

Αγωνιστικός διευθυντής της νέας ομάδας θα είναι ο Frederic Vasseur, έως τώρα αφεντικό της ART Grand Prix, ενώ γενικός διευθυντής θα είναι ο Cyril Abiteboul της Renault Sport και τεχνικός διευθυντής γίνεται ο Bob Bell, που ήταν στο ίδιο πόστο όταν η Renault είχε πάρει τα δύο πρωταθλήματα με τον Alonso, το 2005 και 2006.

Το νέο μονοθέσιο αποκαλύφθηκε στο μαύρο χρώμα με το οποίο θα παρουσιαστεί στις δοκιμές εξέλιξης, αλλά η ομάδα άφησε να εννοηθεί ότι αυτό μπορεί να αλλάξει πριν το πρώτο GP της χρονιάς, που θα γίνει σε ενάμιση μήνα στην Αυστραλία.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube