Αυτή είναι η νέα Ferrari SF70H [video]

Αυτή είναι η νέα Ferrari SF70H [video]

H Scuderia αποκάλυψε το νέο της μονοθέσιο, on-line από το Fiorano πριν από λίγη ώρα.

Η Ferrari είναι ο έκτος κατασκευαστής F1 που αποκαλύπτει το νέο του μονοθέσιο για το 2017.

Η Scuderia επέλεξε να κάνει το λανσάρισμα on-line, με ζωντανή μετάδοση από την πίστα του Fiorano, όπου το νέο της όπλο θα κάνει τους πρώτους του γύρους σε πίστα, κατά τη διάρκεια διαφημιστικών γυρισμάτων

Ο επικεφαλής της ομάδας, Maurizio Arrivabene, ο τεχνικός διευθυντής Mattia Binotto, και οι οδηγοί αγώνων, Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen ήταν όλοι επί σκηνής για την παρουσίαση.

Η Ferrari αποφάσισε να επανέλθει σε ένα ενιαίο κόκκινο χρώμα για το νέο της μονοθέσιο, εγκαταλείποντας το λευκό που είχε κάνει την επανεμφάνισή του σε ορισμένα σημεία του περσινού μονοθεσίου.

Τα πλάνα του μονοθεσίου που έδειξε η Scuderia το πρωί αποκάλυψαν ότι έχει μια βοηθητική πίσω πτέρυγα σχήματος Τ, όπως είχε η νέα Mercedes W08 όταν γύρισε χθες Πέμπτη για λίγο στην πίστα του Silverstone.

Η βασική αλλαγή όμως για φέτος είναι στον κινητήρα, όπου χρησιμοποιήθηκε μεταξύ άλλων  τεχνολογία 3D printing για την κατασκευή των εμβόλων. Ο σκοπός είναι να επανέλθει η ομάδα στις νίκες, μετά από ένα απογοητευτικό 2016 όπου δεν κέρδισε ούτε έναν αγώνα.

Η ιταλική ομάδα έτρεφε μεγάλες ελπίδες πέρσι, αφού είχε ξεπεράσει τις προσδοκίες το 2015, παίρνοντας τρεις νίκες με τον Sebastian Vettel για να καταταχτεί δεύτερη μετά τη Mercedes.

Όμως δεν τα κατάφερε, καθώς είχε δυσκολίες πέρσι με το στήσιμο του μονοθεσίου, την αγωνιστική στρατηγική και τη θερμοκρασία των ελαστικών, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του «πακέτου» της. Δεν πήρε νίκη κι έχασε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών από τη Red Bull, κλείνοντας τη χρονιά με 367 βαθμούς λιγότερους από τη Mercedes.

Η δομή του τεχνικού τμήματος άλλαξε πέρσι, στη μέση της χρονιάς, όταν έφυγε ο τεχνικός διευθυντής James Allison (που πήγε τελικά στη Mercedes) και τη θέση του πήρε ο μέχρι τότε υπεύθυνος κινητήρων, Mattia Binotto.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube