Αυτή είναι η Force India του 2014

Αυτή είναι η Force India του 2014

Άρχισε ο χορός των παρουσιάσεων των μονοθεσίων της νεάς σεζόν

Πρώτη η Force India άνοιξε το χορό των αποκαλύψεων ενόψει 2014. Στη Χερέθ  - και όχι μόνον - τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλοι και έτσι σιγά σιγά θα δούμε όλες τις ομάδες του φετεινού πρωταθλήματος.

Η Force India λοιπόν, έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη φωτογραφία της Force India VJM07 - Mercedes, που θα οδηγούν οι Nico Hulkenberg και Sergio Perez.

Πρώτη διαπίστωση- αλλαγή είναι πως το λευκό χρώμα που κυριαρχούσε τα προηγτούμενα 5 χρόνια αντικαταστάθηκε από το μαύρο, ενώ είναι φανερές οι αλλαγές στον σχεδιασμό με βάση τους νέους κανονισμούς. Ξεχωρίζουν το χαμηλό ρύγχος και η μονή απόληξη της εξάτμισης στην ουρά.

Ο Andrew Green, τεχνικός διευθυντής της ομάδας, δηλώνει πως σχεδόν όλα τα εξαρτήματα του μονοθεσίου έχουν σχεδιαστεί από την αρχή, τονίζοντας πως για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα ακολούθησαν διαφορετικό δρόμο από αυτόν του 2013.
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να τονίσει πως η μετάβαση σε κινητήρες V6 1.6 Turbo είναι η πιο επανασταστική αλλαγή που έχει βιώσει στη F1, από την αρχή της καριέρας του σε αυτήν που χρονολογείταιπίσω στο 1990, με την ψύξη τουκινητήρα να τους έχει παιδέψει πιοπού από κάθε τι άλλο.

Να σημειώσουμε εδώ πως οι δοκιμές στη Χερέθ θα ξεκινήσουν στις 28 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 31 του μήνα, με το δεύτερο σκέλος τους να γίνεται σε δύο... δόσεις στο Μπαχρέιν (19-22 Φεβρουαρίου και 27 Φεβρουαρίου- 2 Μαρτίου).

Σε ό,τι αφορά στις παρουσιάσεις των νέων μονοθεσίων, αυτές θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή 24/01 όπυ θα δούμε τις νέες McLaren, Ferrari, Sauber, Toro Rosso, Red Bull, Mercedes και Caterham.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube