Αυλαία τέλους για την Caterham;

Αυλαία τέλους για την Caterham;

Λόγω οικονομικών εκκρεμοτήτων των προηγούμενων ιδιοκτητών, τα μονοθέσια της ομάδας είναι πιθανό να μην μπορέσουν να φύγουν για το GP των ΗΠΑ, στο Austin.

Η εταιρεία Caterham Sports Ltd (CSL), του πρώην ιδιοκτήτη της ομάδας F1, Tony Fernandes, πτώχευσε και τέθηκε υπό αναγκαστική διαχείριση.

Ο ομάδα Caterham F1 (υποτίθεται πως) έχει άλλον ιδιοκτήτη, τη 1Malaysia Racing Team, και άλλη διοίκηση από το καλοκαίρι, όμως εξακολουθεί να έχει ως προμηθευτή την CSL και να μοιράζεται μαζί της το ίδιο εργοστάσιο στο Leafield της Αγγλίας.

Η CSL χρωστάει χρήματα σε τράπεζα της Μαλαισίας και οι διαχειριστές της έχουν στραφεί κατά της ομάδας F1, που ισχυρίζεται ότι δεν γνώριζε τα χρέη του Fernandez όταν έγινε η αγοραπωλησία. Επιπλέον, ανακαλύφθηκε ότι δεν έχει γίνει και η παράδοση των μετοχών, παρόλο που οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν κάνει επενδύσεις στην ομάδα τους τρεις τελευταίους μήνες.

Το αποτέλεσμα είναι η νέα διοίκηση να απειλεί να εγκαταλείψει την ομάδα, ενώ οι διαχειριστές της CSL έκλεισαν το προσωπικό έξω από το εργοστάσιο στο Leafield, οπότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα μονοθέσια να μην μπορέσουν να ετοιμαστούν για να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

Η νέα διοίκηση έχει κάνει μια οικονομική πρόταση στους διαχειριστές για να συνεχίσει να χρησιμοποιεί το εργοστάσιο, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε ως μη συμφέρουσα.

 Αν η Caterham δεν μπορέσει να πάρει μέρος στο GP των ΗΠΑ και δεν καταφέρει να πείσει ότι συνέτρεξαν λόγοι ανωτέρας βίας, κινδυνεύει να χάσει τα εμπορικά της δικαιώματα, πράγμα που θα απομειώσει σοβαρά την αξία της εταιρείας, απειλώντας το μέλλον της στην F1.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube