Αποκλείστηκε από τις κατατακτήριες του GP Abu Dhabi η ομάδα της Red Bull

Αποκλείστηκε από τις κατατακτήριες του GP Abu Dhabi η ομάδα της Red Bull

Οι αγωνοδίκες του Grand Prix στο Abu Dhabi έκριναν ότι η μπροστινή πτέρυγα των μονοθεσίων της Red Bull δεν είναι σύννομη με τους κανονισμούς και έστειλαν τους Sebastian Vettel και Daniel Ricciardo στις τελευταίες θέσεις του αυριανού grid.

Αλλαγή δεδομένων για την σειρά εκκίνησης του αυριανού Grand Prix στο Abu Dhabi, μετά τον αποκλεισμό των δυο μονοθεσίων της Red Bull που είχαν καταλάβει την 5η και 6η θέση, με τους Daniel Ricciardo και Sebastian Vettel να ξεκινούν τον αυριανό αγώνα από τις τελευταίες θέσεις.

Μετά από εισήγηση του τεχνικού εφόρου της FIA, Jo Bauer, ελέγχθηκε η μπροστινή αεροτομή των μονοθεσίων της αυστριακής ομάδας και εξετάστηκε εάν η ευκαμψία της είναι εντός των προδιαγραφών που ορίζει το άρθρο 3.15 των τεχνικών κανονισμών της Formula 1.

Οι αγωνοδίκες, αφού πρώτα άκουσαν και τις εξηγήσεις των ανθρώπων της Red Bull, αποφάνθηκαν πως τα μονοθέσια δεν είναι νόμιμα και ακύρωσαν τους χρόνους που σημείωσαν οι οδηγοί της ομάδας, αποκλείοντας τους από τη διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι. Τους επέτρεψαν όμως να ξεκινήσουν το αυριανό, τελευταίο Grand Prix της χρονιάς, από τις δυο τελευταίες θέσεις του grid.

«Αποκλειστήκαμε λόγω της ευκαμψίας της εμπρός πτέρυγας όταν είναι ξεκάθαρο ότι και οι υπόλοιπες ομάδες έχουν ερμηνεύσει τον συγκεκριμένο κανονισμό με παρόμοιο τρόπο» αναφέρει η Red Bull σε ανακοίνωσή της, δείχνοντας τη δυσαρέσκειά της για την απόφαση.

«Η ομάδα αποδέχεται την απόφαση των αγωνοδικών και θα εκκινήσουμε τον αγώνα από το πίσω μέρος του grid» καταλήγει η ανακοίνωση της αυστριακής ομάδας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube