Αποχώρηση Vettel: όλο το ιστορικό

Αποχώρηση Vettel: όλο το ιστορικό

Ο Sebastian Vettel ανακοίνωσε την απόφασή του χθες το βράδυ και η ομάδα ποτέ δεν σκέφτηκε τον Alonso ως πιθανό αντικαταστάτη.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, αποκάλυψε σήμερα το πρωί ότι ο Vettel είχε ρίξει τη βόμβα, ότι ήθελε να φύγει, μόλις λίγες ώρες πριν.

«Προφανώς τον ξέρω πολύ καλά», εξήγησε ο Horner, «περνάμε πολύ χρόνο μαζί και έβλεπα ότι είχε κάτι στο μυαλό του τελευταία. Αναπόφευκτα μια τέτοια απόφαση δεν την παίρνεις ελαφρά, αλλά μόλις χθες τη νύχτα κάθισε κάτω μαζί μας και μας ενημέρωσε.

«Οπότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να του ευχηθώ τα καλύτερα για το μέλλον. Θα τον έχουμε πάντα στην καρδιά μας εδώ στη Red Bull, αλλά από την 1η Ιανουαρίου θα είναι ανταγωνιστής μας».

Αν και δεν υπάρχει ακόμα επίσημη επιβεβαίωση ότι ο Vettel πάει στη Ferrari, o Horner το επιβεβαίωσε: «Προφανώς η Ferrari του έκανε μια πολύ ελκυστική πρόταση», είπε.

Αν και ο Vettel είχε ένα χρόνο ακόμα συμβόλαιο με τη Red Bull, o Horner είπε ότι δεν είχε νόημα να τον κρατήσουν στην ομάδα αν η επιθυμία του ήταν να φύγει.

«Αν η καρδιά κάποιου δεν είναι εδώ, δεν μετράει το τι έχεις γραμμένο σε ένα κομμάτι χαρτί», είπε. «Πρέπει το πράγμα να είναι σωστό και για τις δύο πλευρές.

«Είχε φτάσει σε ένα σημείο της καριέρας του που ήθελε μια νέα πρόκληση. Αυτή είναι η προτεραιότητά του και, όπως σε κάθε σχέση, αν η καρδιά κάποιου δεν είναι εκεί, τότε είναι ώρα να προχωρήσεις».

Ο Horner πρόσθεσε ότι ήταν απόλυτα κατανοητό το ότι ο Vettel, έχοντας αγωνιστεί όλη την καριέρα του με ομάδες της Red Bull, ήθελε ένα νέο κίνητρο.

«Πιστεύω πως είναι το δέλεαρ της Ferrari, άνοιξε εκεί ένα παράθυρο με οτιδήποτε συμβαίνει, και αποφάσισε ότι η στιγμή είναι η σωστή γι’ αυτόν. Είναι επιλογή του και είναι αρκετά μεγάλος για να ξέρει τι κάνει.

«Δεν έχει μάνατζερ ούτε ανθρώπους γύρω του. Πήρε την απόφασή του και τη σεβόμαστε».

ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΚΑΝ ΤΟΝ ALONSO
Όταν ρωτήθηκε αν σκέφτηκαν τον Alonso για τη θέση του Vettel, o Horner είπε: «Στην πραγματικότητα, όχι.

«Ο Fernando είναι ένας υπέροχος οδηγός, αλλά η φιλοσοφία μας και η πολιτική μας είναι να επενδύουμε εσωτερικά, να επενδύουμε στη νεότητα και να δίνουμε στους νέους μας την ευκαιρία».

Ο Horner σημείωσε ότι οι εντυπωσιακές επιδόσεις του Daniil Kvyat φέτος στην Toro Rosso έκαναν τη μεταγραφή του στη Red Bull Racing να μη χρειάζεται σκέψη.

«Η φιλοσοφία μας για κάμποσα χρόνια τώρα είναι να υποστηρίζουμε τους νέους, να εξελίσσουμε τα δικά μας ταλέντα – αυτό ακριβώς κάναμε και με τον Sebastian», εξήγησε.

«Υπήρχαν ερωτηματικά όταν τον πήραμε, ερωτηματικά κι όταν πήραμε τον Daniel Ricciardo, αλλά αποδείξαμε ότι η τακτική αυτή αποδίδει.

«Ο Daniil είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο κι αυτή είναι μια συναρπαστική νέα αυγή για τη Red Bull Racing». 

Αν και η Red Bull χάνει τον πιο πετυχημένο οδηγό της και θα είναι χωρίς την πλήρη απασχόληση του τεχνικού διευθυντή Adrian Newey από του χρόνου, ο Horner πιστεύει πως η ομάδα θα παραμένει μια μεγάλη δύναμη.

«Μας αποσταθεροποίησαν όλα αυτά; Όχι. Έχουμε ένα φανταστικό οδηγό, τον Daniel Ricciardo. Όταν πήραμε τον Seb ήταν ένας νέος οδηγός – και αποδείξαμε ότι η επένδυση σε νέους οδηγούς δουλεύει.

«Πιστεύω πως είναι η αρχή ενός νέου κύκλου, και όλα ακολουθούν κύκλους. Ο Adrian είναι ακόμα εδώ γύρω και έχει μεγάλη εμπλοκή στο μονοθέσιο του 2015 και στο μέλλον της ομάδας.

«Αναπόφευκτα, αυτό θα συνέβαινε κάποια στιγμή. Συνέβη σήμερα και είναι καιρός να κοιτάξουμε μπροστά».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube