Από το 2015 η Formula 1 πάει Μεξικό [video]

Από το 2015 η Formula 1 πάει Μεξικό [video]

Mετά από 23 ολόκληρα χρόνια η Formula 1 επιστρέφει στο περίφημο Autodromo Hermanos Rodriguez

Με δύο Μεξικανούς οδηγούς -Sergio Perez και Esteban Gutierrez- να τρέχουν στην Formula 1 και τον κύριο «δεν ξέρω τι έχω» Carlos Slim να βάζει το χέρι στην τσέπη, ήταν απλά θέμα χρόνου το Μεξικό να επιστρέψει στo καλαντάρι της F1.

Μετά από απουσία λοιπόν 23 ολόκληρων χρόνων, η πίστα Autodromo Hermanos Rodriguez, αφού ανακατασκευαστεί θα φιλοξενήσει το 2015 τη νέα εποχή της F1 στη χώρα των σομπρέρο. Το Μεξικό έχει φιλοξενήσει συνολικά 15 Grand Prix της F1. Το τελευταίο διεξήχθη στις 22 Μαρτίου του 1992 με τον Nigel Mansell να οδηγεί το 1-2 της Williams Renault. Δεύτερος ήταν ο Riccardo Patrese και τρίτος ο Michael Schumacher με Benetton Ford

Στη νέα της μορφή, η πίστα θα υποστεί ένα εκτεταμένο «λίφτινγκ» που θα περιλαμβάνει και τη χάραξή της αλλά και τα πιτς και όλον τον περιβάλλοντα χώρο.

«Ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα, αυτό είναι ένα σπουδαίο βήμα, αφού θα μπορέσουμε να μοιραστούμε με τους φίλους μας, αυτό που αγαπούμε και εμείς οι ίδιοι τόσο πολύ», δήλωσε ο Esteban Gutierrez.

Εξίσου ενθουσιασμένος εμφανίστηκε και ο οδηγός της Force India, Sergio Perez: «Είμαι περήφανος για αυτήν την εξέλιξη. Θα εκπλαγούν όλοι από το πόσο καλός θα είναι ο αγώνας στη χώρα μου».

Με το  Μεξικό αυξάνεται πλέον ο αριθμός των Grand Prix για το 2015 σε είκοσι, κάτι που είχε να γίνει από το 2012.

Μία από τις καλύτερες στιγμές που έχουμε δει στο Μεξικό είναι το απίστευτο προσπέρασμα του Nigel Mansell (Ferrari) στον Gerhard Berger (McLaren-Honda) στον αγώνα του 1990 που μπορείτε να απολαύσετε στο βίντεο που ακολουθεί. Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι εκείνον τον αγώνα είχε κερδίσει ο Prost με Ferrari.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube