Από 18ος στο grid, νικητής: Το έπος του Rubens Barrichello [video]

Από 18ος στο grid, νικητής: Το έπος του Rubens Barrichello [video]

Το GP Γερμανίας του 2000 ήταν αναμφίβολα η κορυφαία στιγμή στην καριέρα του Rubens Barrichello.

Το 2000 η Formula 1 δεν είχε ακόμη αρχίσει να απασχολείται με πεζά πράγματα, όπως ο περιορισμός του κόστους και το «πράσινο» προφίλ. Ήταν ακόμη η εποχή που οι ομάδες είχαν ξεχωριστό team δοκιμών και έφερναν στους αγώνες τρίτο, εφεδρικό μονοθέσιο.

Το γερμανικό GP δεν ξεκίνησε καλά για την πλευρά του γκαράζ του Βραζιλιάνου. Μια διαρροή λαδιού στο κανονικό του μονοθέσιο ανάγκασε τον Rubens να χρησιμοποιήσει εκτάκτως το εφεδρικό που ήταν στημένο για τον πρώτο οδηγό της ομάδας και διεκδικητή του τίτλου, Michael Schumacher. Κατετάγη 18ος. Στον γύρο σχηματισμού ο κινητήρας του Button που ήταν στην 16η θέση του grid έσβησε και υποχρεώθηκε να εκκινήσει τελευταίος. Στην 1η στροφή ο 3ος Fisichella έβγαλε έξω τον Schumacher που εκκινούσε δεύτερος. Η συγκυρία και μία εκπληκτική εκκίνηση από τον ίδιο έφεραν τον Barrichello στην 10η θέση στο τέλος του πρώτου γύρου.

Το safety car βγήκε δύο φορές και έκλεισε τις διαφορές: Στον 25 γύρο όταν ένας απολυμένος υπάλληλος της Mercedes εμφανίστηκε να τρέχει στην πίστα  διαμαρτυρόμενος για την απόλυσή του, και στον 30ο όταν ο Alesi διέλυσε την Prost-Peugeot.  

Στον 33ο γύρο άρχισε να βρέχει ελαφρά και η συντριπτική πλειονότητα των οδηγών έβαλε λάστιχα βροχής. Όχι όμως ο Barrichello. Αυτό, σε συνδυασμό με κάποιες εγκαταλείψεις από βλάβες ή λάθη τον έφεραν επικεφαλής του αγώνα στον 39ο γύρο. Οι συνθήκες ήταν πολύ περίεργες, με το κομμάτι στο δάσος σχεδόν στεγνό και το στάδιο πλημμυρισμένο. Ήταν μια άσκηση με υψηλό ρίσκο που απαιτούσε ρίσκο και ιδιαίτερη τεχνική. Όσοι με βρόχινα ήταν πιο γρήγοροι, αλλά ο Barrichello οδηγούσε ηρωικά και αλάνθαστα. Στον 43ο γύρο άρχισε να βρέχει ακόμη περισσότερο. Ο Βραζιλιάνος ούρλιαζε στο κράνος του από την ένταση. Και έκλαψε σαν μικρό παιδί όταν πήρε την πρώτη νίκη της καριέρας του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube