Απαγορευτικό... δηλώσεων στη Mercedes

Απαγορευτικό... δηλώσεων στη Mercedes

Μέχρι να δουν πως θα διαχειριστούν την κρίση μετά το Spa, οι υπεύθυνοι της ομάδας επέβαλαν «σιγή ασυρμάτου» στους οδηγούς

Τα γεγονότα στην πίστα του Spa με τον Rosberg να βγάζει από τους πρώτους κιόλας γύρους εκτός μάχης τον Hamilton, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι στις σχέσεις των δύο οδηγών στην ομάδα.
 
Ο Βρετανός, όχι μόνον θεώρησε πως ο Rosberg το έκανε επίτηδες, αλλά αναφέρθηκε και σε δηλώσεις του Γερμανού που παραδεχόταν το εσκεμμένο της πράξης. Την ίδια στιγμή ο Rosberg θεωρεί πως μπορούσε αλλά και δικαιούνταν να περάσει τον Hamilton αφού και χωρίς DRS ήταν πιο γρήγορος από αυτόν.
 
Οι δηλώσεις του Lauda μετά τον αγώνα ήταν σαφώς υπέρ του Ηamilton, με τον Αυστριακό να τονίζει πως η κίνηση του Rosberg ήταν πέρα για πέρα απαράδεκτη κυρίως γιατί έγινε στους πρώτους γύρους του αγώνα, καταστρέφοντας τον ομόσταυλό του. 
Στη σύσκεψη που έγινε στην ομάδα, κεκλεισμένων των θυρών, οι πληροφορίες λένε πως οι τόνοι είχαν ανέβει πολύ ψηλά...
 
Ετσι, για να σταματήσει η φημολογία και για να μπει μια τάξη (αν μπορεί να γίνει αυτό), η ομάδα αποφάσισε να εφαρμόσει... γερμανικό νόμο, απαγορεύοντας κάθε δήλωση των οδηγών σχετική με το θέμα. 
 
Ο Niki Lauda σε δηλώσεις του στη Bild είπε πως η απόφαση του Toto Wolff είναι οι οδηγοί να σιωπήσουν και οι τόνοι να πέσουν. Και αυτό διότι οποιαδήποτε λέξη από τον έναν θα προκαλούσε αντίδραση από τον άλλον και αυτό ουδείς μπορεί να προβλέψει που θα οδηγήσει.
Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Lauda τόνισε με νόημα πως «οι οδηγοί γνωρίζουν τώρα, ποια ευθύνη φέρουν».
Μεταφράζοντας την τελευταία φράση του Lauda σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του ίδιου μετά τον αγώνα είναι σίγουρο πως κεκλεισμένων των θυρών ο Rosberg θα άκουσε τα εξ' αμάξης...


 
Ωστόσο το αυτί του Γερμανού δεν φαίνεται να ιδρώνει εύκολα και σε συνδυασμό με το ότι προηγείται κατά 29 βαθμούς από τον Hamilton είναι σίγουρο πως στη Μόντσα θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να κερδίσει.
Το ίδιο όμως θα κάνει και ο Hamilton με σκοπό να καλύψει το χαμένο έδαφος και μην σας φανεί παράξενο αν δείτε μέσα από τη διαδικασία των πιτ στοπ και της γενικότερης στρατηγικής του αγώνα, η ομάδα να «πριμοδοτήσει» τον Βρετανό. Αλλωστε είπαν ευθαρσώς μετά το Spa πως ο Rosberg πρέπει να τιμωρηθεί γι΄αυτή του την ενέργεια.
 
Ωστόσο (και για να μπούμε στην ουσία του θέματος), αν ο Rosberg όντως εσκεμμένα χτύπησε τον Hamilton ή όχι, ο τελευταίος που είναι αρμόδιος να το κρίνει είναι η ομάδα. Οι αγωνοδίκες στον συγκεκριμένο αγώνα δεν θεώρησαν ότι έγινε κάτι παράτυπο, οπότε με το γράμμα του νόμου ο Γερμανός είναι «καθαρός», όπως «καθαρός» βγήκε και για το συμβάν στο Μονακό για το οποίο ο Hamilton γκρίνιαζε πως επίτηδες έβγαλε το αυτοκίνητό του από το δρόμο ο Rosberg στις κατατακτήριες δοκιμές για να του κόψει τον γρήγορο γύρο.
 
Όπως και νάχει το σίριαλ Rosberg - Hamilton δεν έχει λήξει, ούτε πρόκειται να λήξει με την απαγόρευση των δηλώσεων. Η μάχη των δυο τους θα κρατήσει ως το τέλος και με δεδομένο τον χαρακτήρα τους, προσωπικά περιμένουμε ακόμη πιο... δυνατές φάσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube