«Αντικαταστήστε τον Räikkönen!»

«Αντικαταστήστε τον Räikkönen!»

Ο David Coulthard, λέει –εξ ιδίας πείρας– ότι ο Räikkönen έχει πλέον «πιάσει ταβάνι» στην απόδοσή του.

Ο πρώην team-mate του Φιλανδού στη McLaren λέει ότι έφτασε η ώρα να σκεφτεί η Ferrari την αντικατάσταση του Kimi Räikkönen, διότι η απόδοσή του έχει «πλαφονάρει», όπως είχε συμβεί με τον ίδιο προς τα τέλη της καριέρας του.

Το συμβόλαιο του Räikkönen με τη Ferrari λήγει στο τέλος της φετινής αγωνιστικής σεζόν και ο επικεφαλής της Scuderia, Maurizio Arrivabene, δήλωσε πριν λίγο καιρό ότι ήταν «πολύ νωρίς» για να πάρει μια απόφαση για το 2016.

Ο Räikkönen είχε πολύ άσχημα σαββατοκύριακα στην Αυστρία και τον Καναδά, και έχει ανέβει φέτος μόνο μια φορά στο βάθρο.

Κρίνοντας με βάση την προσωπική του πείρα στη δύση της καριέρας του, ο Coulthard πιστεύει ότι η Ferrari θα είχε όφελος αν έφερνε νέο αίμα δίπλα στον Sebastian Vettel.

«Νομίζω πως είναι καιρός για αλλαγή», είπε ο Σκοτσέζος στο «αδελφό» μας AUTOSPORT. «Δεν είμαι καθόλου εναντίον του Kimi [οι δύο υπήρξαν team-mates στη McLaren to 2002-2004, φωτ. κάτω], όμως έχοντας ζήσει ο ίδιος αυτή την εμπειρία, υπάρχει κάποιο σημείο στην καριέρα σου  όπου σταματάς να γίνεσαι καλύτερος.

«Συνέβη σε εμένα στην καριέρα μου. Δεν ήμουν ποτέ ο καλύτερος οδηγός, αλλά υπήρξε σίγουρα ένα σημείο στο τέλος όπου απλά έχασα την “κόψη” μου.

«Τώρα, αν ο Kimi νικήσει στον επόμενο αγώνα, όλοι θα είμαστε υπέρ-ενθουσιασμένοι, διότι το χρειαζόμαστε αυτό. Όμως ο Vettel ήρθε στην ομάδα και αμέσως επιβλήθηκε.

«Όταν [ο Kimi] ήταν εκεί με τον Alonso, o Alonso ήταν καλύτερος. Η πραγματικότητα, ανεξάρτητα αν πρόκειται για κακή τύχη ή κάτι άλλο, είναι ότι την τελευταία διετία δεν έφερε αποτελέσματα στο επίπεδο που είχε προηγουμένως στην καριέρα του».

Ο Coulthard ονομάτισε τον Nico Hulkenberg και τον Valtteri Bottas ως τους καλύτερους υποψήφιους στην περίπτωση που η Ferrari επιλέξει να αντικαταστήσει τον Räikkönen.

«Το ερώτημα είναι: έχει ο Kimi καλύτερη σχέση τιμής προς αξία για τη Ferrari, απ’ ό,τι, ας πούμε, ένας Hulkenberg ή ένας Bottas; Ένας από αυτούς τους νεότερους οδηγούς που είναι σε άνοδο;», είπε ο Σκοτσέζος.

«Αν ήμουν η Ferrari, θα κοίταζα σοβαρά ποιος θα μπορούσε να είναι ο αντικαταστάτης του Kimi. Από άποψη μάρκετινγκ, το τι φέρνει είναι ένα θέμα, όμως τελικά το καλύτερο μάρκετινγκ είναι ένας νικητής.

«Ο Bottas έχει συμβόλαιο με τη Williams, αλλά βέβαια όλα έχουν την τιμή τους και η Ferrari μπορεί να πληρώσει για αυτή την επιλογή.

«Πιστεύω πως ο Hulkenberg αξίζει μια ευκαιρία με ένα κορυφαίο μονοθέσιο. Τα έχει κερδίσει όλα στην καριέρα του. ΟΚ, δεν κέρδισε το Le Mans μόνος του, αλλά αυτή είναι μια ωραία ιστορία για να μας θυμίζει ότι είναι ένας οδηγός που κερδίζει».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube