«Ανώριμο» το υβριδικό σύστημα της Honda

«Ανώριμο» το υβριδικό σύστημα της Honda

Η McLaren περιμένει από τη Honda να βελτιώσει το «ανώριμο» υβριδικό της σύστημα που της κοστίζει έως και 2” στο γύρο.

Στην επιστροφή της στην F1, η Honda έχει αντιμετωπίσει σειρά προβλημάτων με την κινητήρια μονάδα της, με αποτέλεσμα τις χαμηλές επιδόσεις και τα κακά αποτελέσματα των Fernando Alonso και Jenson Button.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της McLaren, Eric Boullier, επιμένει ότι η Honda γνωρίζει τον τομέα όπου υστερεί και έχει τους πόρους για να λύσει το πρόβλημα το χειμώνα, χωρίς όμως να υπάρχουν εγγυήσεις για το 2016.

«Η Honda δεν έκανε κάποιο λάθος», δήλωσε ο Boullier στο «αδελφό» μας AUTOSPORT. «Η βασική αιτία είναι ότι αποφάσισαν να έρθουν στην F1 πριν δύο χρόνια, αρχίζοντας από το μηδέν. Οι άλλοι κατασκευαστές χρειάστηκαν πάνω από τρία χρόνια για να φτιάξουν ένα αξιοπρεπές πακέτο.

«Είδατε πέρσι τη Renault και τη Ferrari να δυσκολεύονται, και φέτος η Renault ακόμη έχει δυσκολίες.

«Εκεί που πάσχουμε περισσότερο είναι στο υβριδικό μέρος. Υπάρχει έλλειψη ωριμότητας στο πρόγραμμα της Honda. Όμως έχουν σκύψει πάνω στο πρόβλημα και έχουν τα μέσα για να το αντιμετωπίσουν. Μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μη φτάσουμε στη λύση».

Όταν ρωτήθηκε αν αυτό θα γίνει του χρόνου, ο Boullier απάντησε: «Μπορούν να σημειώσουν πρόοδο. Το υβριδικό πρόβλημα από το οποίο πάσχουμε φέτος δεν μας κοστίζει λίγα δέκατα, αλλά σχεδόν δύο δευτερόλεπτα [στο γύρο] σε ορισμένες πίστες, οπότε σας αφήνω να υπολογίσετε εσείς τη διαφορά μας από την κορυφή. 

«Ξέρουμε προς τα πού πρέπει να πάμε, ποιοι είναι οι στόχοι στα διάφορα μέρη του κινητήρα αλλά και του σασί. Δεν θα πω ότι η Honda θα το λύσει, προφανώς ελπίζω να το λύσει και όπως είπα μπορεί».

Τουλάχιστον η Honda θα είναι στην ίδια μοίρα με τις Mercedes, Ferrari και Renault όσον αφορά στις «μάρκες» εξέλιξης που έχει στη διάθεσή της για το χειμώνα ώστε να εξελίξει τη νέα της κινητήρια μονάδα.

«Δεν είναι ποτέ αρκετό, αλλά πρόκειται για ένα καλό βήμα εμπρός», πρόσθεσε ο Boullier. «Πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι θα βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους διότι σίγουρα δεν θέλω να είμαστε στην ίδια κατάσταση του χρόνου, όπως είμαστε φέτος».

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube