Alonso: Μπορούμε ακόμη να "πιάσουμε" τη Mercedes

Alonso: Μπορούμε ακόμη να "πιάσουμε" τη Mercedes

Ο Ισπανός επιμένει πως η Ferrari δεν έχει βγει εκτός παιχνιδιού στο κυνήγι του τίτλου

Σε αντίθεση με την γρκίνια στη Red Bull (από πλευράς Vettel διότι ο Ricciardo δεν έχει λόγο να γκρινιάζει), ο μέχρι πρότινος μέγας γκρινιάρης Alonso εμφανίζεται αρκετά αισιόδοξος για το μέλλον της Ferrari.

Ο Ισπανός, αμέσως μετά το GP στην Κίνα και το πρώτο πόντιουμ της χρονιάς για την ομάδα, δήλωσε πως η Ferrari πορεί να "πιάσει" τη Mercedes ως το τέλος της χρονιάς και να μπει στο παιχνίδι του τίτλου.
Σύμφωνα με τον Alonso το μονοθέσιο χρειάζεται βελτιώσεις και πρέπει όσο το δυνατόν πιο σύντομα να γίνει ανταγωνιστικό, ωστόσο αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι σε κάθε αγώνα η Ferrari να μαζεύει βαθμούς.

Ωστόσο, ο Ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής παραδέχεται πως αυτή τη στιγμή είναι πολύ δύσκολο να πιάσουν τη Mercedes, αφού αυτή έχει ξεφύγει, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας απαγοητεύει. Εχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας - είπε - το βαθμολογικό άνοιγμα της ψαλίδας είναι μεγάλο, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε σκληρά.

Με το επόμενο GP να είναι στην πατρίδα του Alonso στην Ισπανία, η Ferrari πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά σε αυτές τις εβδομάδες που μεσολαβούν για να μπορέσει να φέρει ένα εξίσου καλό (ή και καλύτερο ει δυνατόν) αποτέλεσμα από την τρίτη θέση της Κίνας.

Αυτό που προέχει είπε ο Alonso είναι να μείνουμε ήρεμοι, να προσπαθήσουμε και σε συνδυασμό με κάποια νέα στοιχεία που ελπίζουμε να έχει το μονοθέσιό μας στη Βαρκελώνη, να μπορέσουμε να γίνουμε ακόμη πιο ανταγωνιστικοί.
Μπορούμε να πανηγυρίζουμε για την 3η θέση στην Κίνα - κατέληξε - όμως δεν αρκεί αυτό για τη συνέχεια. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ - είπε - είναι πως θα προσπαθήσω ακόμη πιο σκληρά για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και ειδικά στο GP της πατρίδας μου.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube