Alonso, Bottas και Manor GP θα τρέξουν στη Μαλαισία

Alonso, Bottas και Manor GP θα τρέξουν στη Μαλαισία

Ο Fernando Alonso και ο Valtteri Bottas πήραν την άδεια των γιατρών, ενώ η Manor GP ολοκλήρωσε τις εργασίες υποδομής στα μονοθέσιά της.

O Alonso επέστρεψε στο εργοστάσιο της McLaren, στο Woking, την περασμένη εβδομάδα για να δουλέψει στον προσομοιωτή, ενώ εξέτασε μαζί με τους μηχανικούς και τις αιτίες του ατυχήματος στη Βαρκελώνη.

Στη συνέχεια πέρασε με επιτυχία μια σειρά από ιατρικούς ελέγχους στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, πριν πετάξει για τη Μαλαισία.

Σήμερα Πέμπτη, πήρε το πράσινο φως από τον ιατρικό υπεύθυνο της FIA και τον γιατρό της πίστας ώστε να συμμετάσχει στα ελεύθερα δοκιμαστικά αύριο.

Την άδεια αγωνιστεί πήρε και ο Bottas (φωτ. επάνω), που είχε αποκλειστεί από το GP της Αυστραλίας λόγω τραυματισμού στη μέση, μετά από γνωμάτευση του γιατρού της FIA, Jean-Charles Piette.

Ο Φιλανδός πήγε στην Ινδονησία στο μεσοδιάστημα των δύο GP για να εγκλιματιστεί στη ζέστη και την υγρασία και να δουλέψει με κορυφαίο φυσικοθεραπευτή.

Επίσης αποκάλυψε ότι άλλαξε τη θέση του καθίσματος και των πεντάλ στο μονοθέσιό του ώστε να μην αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα. Ο τραυματισμός στη μέση του συνέβη στο φρενάρισμα για μια στροφή της πίστας του Albert Park κατά τις κατατακτήριες Q2.

Τέλος, η Manor GP δήλωσε «100% βέβαιη» ότι θα μπορέσει να πάρει μέρος στις ελεύθερες δοκιμές αύριο Παρασκευή το πρωί, έχοντας ολοκληρώσει τις εργασίες υποδομής για τη λειτουργία των μονοθεσίων της. Παραμένει όμως αμφίβολο αν τα δύο τροποποιημένα μονοθέσια του 2014, που δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμα, θα μπορέσουν να πετύχουν χρόνο γύρου μέσα στο 107% του πρώτου στην Q1, ώστε να τους επιτραπεί να συμμετάσχουν στον αγώνα την Κυριακή.

«Όλα εξαρτώνται από το αν οι Mercedes θα φορέσουν τα πιο μαλακά λάστιχα για τις πρώτες κατατακτήριες», δήλωσε εκπρόσωπος της ομάδας.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube