Alonso: «Αυτός ήταν ο καλύτερος αγώνας της ζωής μου»!

Alonso: «Αυτός ήταν ο καλύτερος αγώνας της ζωής μου»!

Παρότι εγκατέλειψε στην Αυστραλία, ο Ισπανός ήταν ενθουσιασμένος με τον αγώνα του.

Ο Fernando Alonso χαρακτήρισε το Αυστραλιανό Grand Prix ως «μάλλον τον καλύτερο αγώνα της ζωής μου», πριν αναγκαστεί να εγκαταλείψει με σπασμένη ανάρτηση.

Ο Ισπανός της Mclaren-Honda ήταν 13ος στις κατατακτήριες, αλλά εκκίνησε από τη 12η θέση χάρη στην ποινή 5 θέσεων που δέχτηκε ο Daniel Ricciardo για αλλαγή κιβωτίου. Κέρδισε μια ακόμη θέση στην εκκίνηση του αγώνα, και μπήκε στη βαθμολογούμενη ζώνη όταν εγκατέλειψε ο Romain Grosjean.

Ο Alonso κατάφερε να διατηρήσει τη 10η θέση, αποκρούοντας για μεγάλο διάστημα τις επιθέσεις του νεαρού Esteban Ocon με τη Force India. Όμως η ανάρτηση της Mclaren έσπασε 7 γύρους πριν τον τερματισμό.

Ο Ισπανός παραδέχτηκε ότι το να είναι μέσα στους βαθμούς με ένα τέτοιο «μη ανταγωνιστικό μονοθέσιο» αποτέλεσε έκπληξη γι’ αυτόν.

«Ήταν πιθανώς ο καλύτερος αγώνας της ζωής μου μέχρι εκείνη τη στιγμή [της εγκατάλειψης]. Ελάχιστες φορές είχα ένα τόσο μη ανταγωνιστικό μονοθέσιο, χωρίς χειμερινή προετοιμασία, ενώ ήμουν αναγκασμένος να κάνω και οικονομία βενζίνης με βάρβαρο τρόπο – νομίζω πως έπρεπε να σηκώνω το πόδι από το γκάζι για περίπου ένα δευτερόλεπτο στο γύρο. Αλλά ακόμα κι έτσι, ήμασταν μέσα στους βαθμούς.

«Ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη αυτό που κάναμε, αλλά στο τέλος δεν μπορέσαμε να το ολοκληρώσουμε. Όμως ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες που έχω κάνει ποτέ».

Ο Ισπανός είπε όμως ότι είναι απίθανο να επαναλάβει τέτοια επίδοση στους ερχόμενους αγώνες, λόγω της έλλειψης δύναμης του κινητήρα Honda, που λέει ότι τον κάνει πάνω από 30 km/h πιο αργό από τους αντιπάλους του στις ευθείες.

«Όπως είπα, θα υπάρξουν ελάχιστα τέτοια σαββατοκύριακα. Το να είμαστε 13οι στις κατατακτήριες και μέσα στους βαθμούς στον αγώνα, νομίζω πως θα είναι βασικά αδύνατο στους επόμενους αγώνες.

«Αυτή η πίστα είναι δύσκολη, πολύ στενή, πολύ ανώμαλη, χρειάζεται να έχεις πείρα. Σε κανονικές πίστες, η θέση μας θα είναι λίγο χαμηλότερη, οπότε πρέπει να βελτιωθούμε άμεσα, αλλιώς θα έχουμε πολύ απογοητευτικούς αγώνες».

[Πηγή: Autosport]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube