Το τουρκικό Pehlivan Elektrak θα το ζηλέψει και η Tesla [video]

Το τουρκικό Pehlivan Elektrak θα το ζηλέψει και η Tesla [video]

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που εξελίχθηκε με τη χρηματοδότηση της τουρκικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την ίδια θα είναι καλύτερο από τα μοντέλα της Tesla...

Το ηλεκτρικό Pehlivan Elektrak ολοκλήρωσε την περιοδεία του στα Βαλκάνια, περνώντας και από τη Θεσσαλονίκη, και η αισιοδοξία της πολιτικής ηγεσίας των γειτόνων μας για το μέλλον του είναι έκδηλη.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Επιστημών, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Fikri Işık θεωρεί δεδομένο ότι το τουρκικό Pehlivan Elektrak θα επισκιάσει τα μοντέλα της Tesla. «Ενώ αυτοί πρέπει να φτιάξουν σταθμούς φόρτισης, εμείς θα ενσωματώσουμε τον σταθμό φόρτισης στο ίδιο το αυτοκίνητο, χάρη στην εκτεταμένη αυτονομία του αυτοκινήτου μας», δήλωσε. Και συμπλήρωσε ότι «επιπλέον, το αυτοκίνητό μας θα είναι πιο ασφαλές από τα μοντέλα της Tesla, χάρη στη δομή του λογισμικού μας».

Μέσα στις 14 ημέρες που διήρκεσε η περιοδεία του, το Pehlivan Elektrak πέρασε από τη Βουλγαρία, την ΠΓΔΜ, την Αλβανία, το Μαυροβούνιο, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη αλλά και την Ελλάδα. Και τώρα, πρέπει να βρεθεί η εταιρία που θα το κατασκευάσει. «Χρειαζόμαστε μια κατασκευάστρια εταιρία για να αρχίσουμε την παραγωγή του. Θα ανακοινώσουμε σημαντικές συμφωνίες για αυτό το θέμα, πολύ σύντομα», ανέφερε ο Işık, προσθέτοντας ότι μέχρι το 2018 θα έχει μπει στην παραγωγή και ο συμβατικός κινητήρας που θα εξασφαλίζει την εκτεταμένη αυτονομία (range extender). Πρόκειται για έναν 2κύλινδρο 1.000άρη που θα λειτουργεί ως γεννήτρια, με βαθμό απόδοσης 35%.

Προς το παρόν πάντως, το Pehlivan Elektrak είναι απλώς ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο που εξελίχθηκε από το Trakya University, με τη συνεργασία του Τουρκικού Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας (TÜBİTAK), και επίσημα είναι άγνωστο το πότε και σε ποιά μορφή θα περάσει στην παραγωγή. Η τελική ταχύτητα του πρωτοτύπου φτάνει τα 110 km/h, ενώ η αυτονομία του τα 120 km.

[Πηγές: Hurriyet Daily News, Washington Post]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube