Toyota: Στα σκαριά νέο ηλεκτρικό με μεγάλη αυτονομία

Toyota: Στα σκαριά νέο ηλεκτρικό με μεγάλη αυτονομία

Πληροφορίες θέλουν την Toyota να ετοιμάζει ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο με αυτονομία πάνω από 400 km, που θα φορτίζει σε λίγα λεπτά.

Μετά την ευρεία αποδοχή που γνωρίζουν παγκοσμίως τα υβριδικά μοντέλα της Toyota, φαίνεται πως ήρθε ο καιρός για την εταιρία να περάσει και στα πλήρως ηλεκτρικά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας Chunichi Shimbun, η Toyota σχεδιάζει εκ του μηδενός ένα ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα βγει στην αγορά το 2022. Το αυτοκίνητο θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα και θα χρησιμοποιεί μπαταρίες solid-state, οι οποίες προσφέρουν πολύ ταχύτερη φόρτιση σε σχέση με τις ευρέως διαδεδομένες Li-ion.

Τα σημερινά ηλεκτρικά μοντέλα απαιτούν σύνδεση σε παροχή ρεύματος για τουλάχιστον 20 με 30 λεπτά, έτσι ώστε να φτάσουν σε ένα αξιόλογο επίπεδο φόρτισης, και εξασφαλίζουν αυτονομία έως 400 km. Με τις μπαταρίες solid-state που φημολογείται ότι θα χρησιμοποιήσει η Toyota, το πρώτο νούμερο αναμένεται να πέσει σε ελάχιστα λεπτά, και το δεύτερο να αυξηθεί σημαντικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οδηγούμε το νέο Toyota Prius Plug-in Hybrid

Η εκπρόσωπος τύπου της Toyota, Kayo Doi, αρνήθηκε να κάνει κάποιο διευκρινιστικό σχόλιο και να δώσει περισσότερες πληροφορίες, επιβεβαίωσε όμως ότι η ιαπωνική εταιρία σκοπεύει να βγάλει στην αγορά μπαταρίες solid-state λίγο μετά το 2020. Αν και αναλυτές της αγοράς αναφέρουν ότι αυτό το πλάνο είναι αρκετά αισιόδοξο. Άλλωστε η BMW έχει θέσει τον ίδιο στόχο πιο μακροπρόθεσμα, σε μια δεκαετία από σήμερα.

Πριν από το πρωτοποριακό ηλεκτρικό μοντέλο της Toyota πάντως θα προηγηθεί πιθανότατα ένα πιο συμβατικό. Αυτό λέγεται πως θα βασίζεται στο C-HR, θα χρησιμοποιεί μπαταρίες Li-ion και θα κατασκευάζεται στην Κίνα, από το 2019.

[Πηγή: Reuters]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube