Sergio Marchionne: «Χαζομάρα το ότι τα ηλεκτρικά θα σώσουν τον πλανήτη»

Sergio Marchionne: «Χαζομάρα το ότι τα ηλεκτρικά θα σώσουν τον πλανήτη»

Ο διευθύνων σύμβουλος της FCA δήλωσε ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι όσο καθαρά νομίζουμε, αν υπολογίσουμε και τη διαδικασία παραγωγής τους.

Λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη πως η FIAT χάνει $20.000 με κάθε ηλεκτρικό 500e που πουλάει, ο Sergio Marchionne δηλώνει πως το πρόβλημα με τα ηλεκτρικά δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά και περιβαλλοντικό.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, ο Marchionne ανέφερε το προφανές: Πως όταν μιλάμε για την επιβάρυνση που προκαλεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο στο περιβάλλον πρέπει να συνυπολογίσουμε και την ενέργεια και τα ορυκτά καύσιμα που καταναλώνονται για την κατασκευή του. Συγκεκριμένα είπε: «Πιστεύω πως αν δεν κάνεις μια πλήρη ανάλυση για την προέλευση της ηλεκτρικής ενέργειας, για το πώς φτιάχνονται οι μπαταρίες του αυτοκινήτου, για το πόσο CO2 εκλύεται στο περιβάλλον… Το ότι με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα σώσουμε τον πλανήτη, είναι χαζομάρα».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Marchionne: Πολλοί αγοράζουν Lambo επειδή δεν βρίσκουν Ferrari

«Αν ο ηλεκτρισμός προέρχεται από την πυρηνική ενέργεια, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα», συνέχισε ο Marchionne. «Θα πράττουμε σωστά, όμως θα έχουμε αποδεχθεί την πυρηνική ενέργεια ως λύση για τα προβλήματά μας. Όσο βασιζόμαστε σε ορυκτά καύσιμα, το πρόβλημα μεγαλώνει». Άλλωστε, τον περασμένο Ιούλιο, το Bloomberg είχε αποκαλύψει ότι το μέσο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ ευθύνεται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου 50% λιγότερο σε σχέση με ένα που κατασκευάζεται στην Κίνα. Κι αυτό γιατί στην Κίνα η ενέργεια που απαιτείται για την κατασκευή τους δεν παράγεται με «καθαρό» τρόπο.

[Πηγή: Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube