Plug-in hybrid κάθε μοντέλο της Audi ως το 2020

Plug-in hybrid κάθε μοντέλο της Audi ως το 2020

Σε λίγα χρόνια από σήμερα το A3 Sportback e-tron δεν θα είναι το μοναδικό υβριδικό Audi που θα μπαίνει στην πρίζα.

Την παραπάνω πληροφορία έδωσε ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Audi Ulrich Hackenberg στην επίσημη παρουσίαση του A3 Sportback e-tron, το οποίο χαρακτήρισε ως «μέτρο σύγκρισης για κάθε άλλο plug-in hybrid».

Σύμφωνα με τον Hackenberg η Audi θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στα plug-in hybrids τα επόμενα χρόνια, επειδή αυτή η λύση ικανοποιεί πλήρως τις προσδοκίες των πελατών της, και μέχρι το 2020 δεν θα υπάρχει κάποιο μοντέλο της φίρμας χωρίς μια τέτοια έκδοση. Αποκάλυψε μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό εξέλιξη δύο διαφορετικές οικογένειες τέτοιων συστημάτων.

Στα μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα MQB θα υιοθετηθεί μια λύση παρόμοια με αυτή που ήδη εφαρμόζεται στο A3 Sportback e-tron. Όπου το ηλεκτρικό μοτέρ τοποθετείται ανάμεσα στον κινητήρα 1.4 TFSI και στο 6άρι κιβώτιο S tronic που στέλνει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο να προκύψουν και τετρακίνητες εκδόσεις, με την προσθήκη ενός ηλεκτρικού μοτέρ που θα κινεί τους πίσω τροχούς όταν χρειάζεται.


Στα μεγαλύτερα μοντέλα που βασίζονται στην πλατφόρμα MLB Evo θα εφαρμοστεί μια αντίστοιχη λύση με ένα ηλεκτρικό μοτέρ ανάμεσα στον κατά μήκος τοποθετημένο κινητήρα και το κιβώτιο. Όμως σε αυτή την περίπτωση θα μπορούν να υπάρξουν και εκδόσεις με πραγματική τετρακίνηση, όπου η δύναμη του κινητήρα εσωτερικής καύσης θα φτάνει στους πίσω τροχούς όπως στα σημερινά μεγάλα quattro.

Ο Hackenberg δήλωσε ακόμα ότι τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα με range extender, δηλαδή έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης που αν χρειαστεί μπορεί να φορτίσει τις μπαταρίες, δεν έχουν μέλλον. «Αν είναι να τοποθετήσεις έναν κινητήρα με αρκετή ισχύ ώστε να τροφοδοτεί τις μπαταρίες, μπορείς να τον βάλεις να στέλνει την ισχύ του και στους τροχούς», είπε.

Γι’ αυτό άλλωστε το A1 e-tron του 2012 που υιοθετούσε αυτή την τεχνολογία παρέμεινε ένα απλό πρωτότυπο, και η Audi προχωράει με το λανσάρισμα εκδόσεων plug-in hybrid για όλα τα μοντέλα της γκάμας της ως το 2020.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube