ΗΠΑ: Οι σταθμοί φόρτισης περισσότεροι από τα McDonalds

ΗΠΑ: Οι σταθμοί φόρτισης περισσότεροι από τα McDonalds

Τα δημοφιλή ταχυφαγεία βρίσκονται σχεδόν παντού στις ΗΠΑ. αλλά οι φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων της ChargePoint είναι πλέον περισσότεροι.

Η ύπαρξη ολοένα και περισσότερων σταθμών φόρτισης είναι σίγουρα μια καλή ένδειξη για την αποδοχή των ηλεκτρικών οχημάτων από τους οδηγούς μιας χώρας και τη διάδοση της χρήσης τους.

Η ChargePoint, η εταιρία με το μεγαλύτερο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ, έχει φορτιστές τοποθετημένους σε 18.075 σημεία της αχανούς χώρας. Συγκριτικά, τα καταστήματα McDonalds ανά την επικράτεια είναι λιγότερα από 14.000, ενώ τα Starbucks σχεδόν 15.000. Και όταν και για τα δύο αυτά brands υπάρχει η αίσθηση ότι τα βλέπεις παντού μπροστά σου, αυτό είναι ενδεικτικό για το πόσο εκτενές είναι το δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών.

Πρακτικά βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις απροβλημάτιστα με ένα ηλεκτρικό Ι.Χ. ένα ταξίδι coast-to-coast, από τη μια όχθη των Η.Π.Α. ως την άλλη, αφού οι σταθμοί φόρτισης βρίσκονται κυρίως μέσα σε πόλεις και όχι στον αυτοκινητόδρομο. Αλλά τουλάχιστον σημαίνει ότι μπορείς να φορτίζεις το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο και εκτός σπιτιού σε όποια πόλη της χώρας κι αν μένεις.

Σύμφωνα με την ChargePoint ένα ηλεκτρικό όχημα συνδέεται στο δίκτυό της για φόρτιση κάθε 8'', και μέχρι σήμερα έχουν εξοικονομηθεί 17,8 εκατ. λίτρα βενζίνης. Βέβαια, με τη συντριπτική πλειονότητα του ρεύματος στις Η.Π.Α. να παράγεται από ορυκτά καύσιμα, το πόσο φιλική προς το περιβάλλον είναι τελικά η μετακίνηση με ένα ηλεκτρικό μοντέλο τίθεται υπό αμφισβήτηση.

[Πηγή: Auto Evolution]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube