Οι Γερμανοί φοβούνται για την ανταγωνιστικότητά τους

Οι Γερμανοί φοβούνται για την ανταγωνιστικότητά τους

Ζητούν χαλάρωση των περιβαλλοντικών προδιαγραφών μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Η ένωση των Γερμανών κατασκευαστών αυτοκινήτων VDA εκτιμά ότι η Ευρώπη πρέπει να αναθεωρήσει τα περιβαλλοντικά της στάνταρ ώστε να μπορέσει να παραμείνει ανταγωνιστική μετά την υπαναχώρηση των ΗΠΑ στη διεθνή συμφωνία για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Η λυπηρή ανακοίνωση από τις ΗΠΑ καθιστά αναπόφευκτο το να διευκολύνει η Ευρώπη μια οικονομικά αποδοτική και βιώσιμη πολιτική για το κλίμα ώστε να παραμείνει ανταγωνιστική διεθνώς», δήλωσε στο Reuters ο Matthias Wissman, πρόεδρος της VDA.  

«Η διατήρηση της ανταγωνιστικής θέσης μας είναι η προϋπόθεση για επιτυχή προστασία του κλίματος. Ο συσχετισμός αυτός συχνά υποτιμάται», συνέχισε ο Wissman, προσθέτοντας ότι η απόφαση που πήραν οι ΗΠΑ είναι απογοητευτική.

Σύμφωνα με την VDA, που εκπροσωπεί εταιρείες όπως η BMW, η Daimler και η Volkswagen, οι τιμές της ενέργειας και του ηλεκτρικού ρεύματος είναι υψηλότερες στη Γερμανία από ό,τι στις ΗΠΑ, πράγμα που βάζει τη γερμανική βιομηχανία σε μειονεκτική θέση.

Οι ανακοινώσεις της VDA έγιναν αφού η Καγκελάριος Angela Merkel δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν θα υπάρξει πισωγύρισμα στη Συμφωνία του Παρισιού, που υπογράφηκε από 195 χώρες το Δεκέμβριο του 2015.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Ο Elon Musk παραιτήθηκε από σύμβουλος του Trump

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube