Νέο Škoda Octavia G-TEC με φυσικό αέριο

Νέο Škoda Octavia G-TEC με φυσικό αέριο

Μια έκδοση του Škoda Octavia 1.4 TSI που καταναλώνει CNG πρόκειται να παρουσιαστεί στην Έκθεση Γενεύης.

Μετά το Citigo CNG, άλλο ένα μοντέλο που κινείται με φυσικό αέριο προτίθεται στη γκάμα της Škoda. Το Octavia G-TEC χρησιμοποιεί μια εκδοχή του 1.4 TSI με απόδοση 110 PS και εκπομπές 97 gr CO2/km.

Η Škoda είναι περήφανη για την αυτονομία του Octavia G-TEC αφού σύμφωνα με τις επίσημες τιμές κατανάλωσης (3,5 kg/100 km) μπορεί να διανύσει πάνω από 400 km με φυσικό αέριο και άλλα 900 km με βενζίνη. Ο 1.4 TSI που χρησιμοποιείται για την περίσταση αποδίδει 110 PS, έχει συστήματα stop-start και ανάκτησης ενέργειας και εκπέμπει 97 gr CO2/km.

Η επίσημη παρουσίαση του Škoda Octavia G-TEC θα γίνει στη Διεθνή Έκθεση Γενεύης, οπότε και θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτό, ενώ οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Μάιο. Οι συνεργάτες μας από το βρετανικό Autocar επιβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να εισαχθεί στη Μ. Βρετανία, λόγω των μόλις πέντε σταθμών ανεφοδιασμού με CNG σε ολόκληρη τη χώρα. Στην Ελλάδα, που τα τρία πρατήρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή αναμένεται να αυξηθούν σε 10 μέχρι το τέλος του 2014, να το περιμένουμε;

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube