Main menu

Κλεάνθης Τριανταφυλλίδης
Σάββατο, 1 Απριλίου 2017 - 9:02μμ

Μετρήσεις πραγματικών εκπομπών θα θεσπίσουν Λονδίνο και Παρίσι

Θα το κάνουν μέσα στο 2017 για να αξιολογήσουν τη φιλικότητα προς το περιβάλλον όλων των αυτοκινήτων.

Οι μετρήσεις των εκπομπών σε πραγματικές συνθήκες θα θεσπιστούν μέχρι το τέλος της χρονιάς ώστε να ενθαρρυνθούν οι καταναλωτές να αγοράζουν τα πιο «καθαρά» αυτοκίνητα και να μειωθεί έτσι η ατμοσφαιρική ρύπανση στις δύο πόλεις.

Η απόφαση πάρθηκε σε συνάντηση του δημάρχου του Λονδίνου, Sadiq Khan, και της ομολόγου του του Παρισιού, Anne Hidalgo, παρουσία ανώτερων αξιωματούχων των δύο δήμων και εκπροσώπων μεγάλων κατασκευαστών αυτοκινήτων.

Οι ισχύουσες δοκιμές εκπομπών μετρούν ορισμένους μόνο ρύπους και οι μετρήσεις γίνονται σε εργαστηριακό περιβάλλον. Όμως, σύμφωνα με το νέο σχέδιο, τα αυτοκίνητα θα αξιολογούνται βάσει όλων των ρύπων που εκπέμπουν σε πραγματικές συνθήκες κίνησης στο δρόμο. Τα αποτελέσματα των δοκιμών θα αναρτώνται στο διαδίκτυο ώστε να είναι διαθέσιμα σε όλους τους υποψήφιους αγοραστές.

Το γνωστό σκάνδαλο Dieselgate” ανέδειξε τις αδυναμίες των σημερινών δοκιμών κατανάλωσης και εκπομπών, με αποτέλεσμα πολλοί να απαιτούν την εκ βάθρων επανεξέταση του τρόπου που γίνονται οι μετρήσεις.

Η δήμαρχος Hidalgo ανακοίνωσε τη συνεργασία διαφόρων ΜηΚυΟ  με το Διεθνές Συμβούλιο για Καθαρές Μεταφορές (ICCT) και τους ειδικούς της Emissions Analytics για τη μέτρηση των εκπομπών με τηλε-αισθητήρες και φορητό εξοπλισμό.

Ο δήμαρχος Khan δήλωσε: «Με τη θέσπιση των δοκιμών στο δρόμο, πιστεύω ότι θα βοηθήσουμε τους Λονδρέζους να κάνουν τη σωστή επιλογή και παράλληλα θα δώσουμε κίνητρο στις αυτοκινητοβιομηχανίες να φτιάξουν καθαρότερα αυτοκίνητα, πιο σύντομα».

«Αυτό το σχέδιο αποτελεί επίσης ένα φανταστικό παράδειγμα του πώς οι μεγάλες πόλεις του κόσμου μπορούν να ενώσουν την τεχνογνωσία και την επιρροή τους ώστε να ενθαρρύνουν τις μεγάλες βιομηχανίες να γίνουν πιο καθαρές. Η τοξικότητα του αέρα στο Λονδίνο και πολλές άλλες μεγάλες πόλεις  είναι ένα αίσχος, και τέτοιου είδους πρωτοβουλίες όπως αυτές που εισάγουμε σε Λονδίνο και Παρίσι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μεγάλη διαφορά στην ποιότητα του αέρα που αναπνέουμε όλοι».

Και άλλες πόλεις που ανήκουν στην ομάδα C40 για το κλίμα έχουν δεσμευτεί για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου συστήματος αξιολόγησης. Σε αυτές περιλαμβάνονται η Μαδρίτη, η Πόλη του Μεξικού, το Μιλάνο, η Μόσχα, το Όσλο, η Σεούλ και το Τόκιο.

Το Λονδίνο εισάγει από τις 23 Οκτωβρίου νέα επιβάρυνση 10 λιρών στα διόδια του κέντρου της πόλης, για τα αυτοκίνητα με υψηλές εκπομπές, ενώ ο Khan προτείνει και τη θέσπιση της πρώτης Ζώνης Πολύ Χαμηλών Εκπομπών (ULEZ) στον κόσμο, για το κέντρο του Λονδίνου από το 2019.

[Πηγή: Autocar]

Κάθε αναγνώστης του drive.gr μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του στα σχόλια, όποιες κι αν είναι αυτές. Ωστόσο κάθε σχόλιο πρέπει να εγκριθεί από τους διαχειριστές της σελίδας, οπότε δημοσιεύεται λίγη ώρα μετά την καταχώρησή του. Τα μόνα σχόλια που απαγορεύονται και άρα διαγράφονται είναι όσα περιέχουν υβριστικές ή προσβλητικές εκφράσεις ή φωτογραφίες, αυτά που γράφονται μόνο για να προκαλέσουν αναταραχή ή προσωπική αντιπαράθεση με άλλους χρήστες (flaming), όσα διαφημίζουν εταιρίες, προϊόντα ή ανταγωνιστικές ιστοσελίδες και βέβαια τα κακόβουλα, βλαπτικά και επαναλαμβανόμενα μηνύματα (spam).
Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Σχεδιασμός, Ανάπτυξη και Φιλοξενία