Έξι Γαλλίδες κούκλες στο Pebble Beach

Έξι Γαλλίδες κούκλες στο Pebble Beach

Δεν είσαστε εκεί για να τις θαυμάσετε, αλλά εμείς θα ρίξουμε μερικές Bugatti, μια Talbot-Lago, μια Delage και μια Léon Bollée για να τις φλερτάρετε από οθόνης.

Η Monterey Car Week συγκεντρώνει μερικά από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα στον κόσμο, νέα και πιο παλιά, όλα σε μια μικρή χερσόνησο στην ακτή της California, με θέα τον Ειρηνικό ωκεανό.

Εφέτος, υπάρχουν και μερικά πολύ όμορφα αυτοκίνητα προς επίδειξη από τη Γαλλία και από τη συλλογή Art Deco του Mullin Automotive Museum. Για τη Monterey Car Week  αυτής τη χρονιάς, το μουσείο που βρίσκεται στο Oxnard της California, διάλεξε έξι σπουδαία και συναρπαστικά κομμάτια. Θα είναι παρόντα σε όλα τα μεγάλα event, περιλαμβανομένων του Rolex Monterey Motorsports Reunion στο Mazda Raceway Laguna Seca, στο The Quail Motorsports Gathering, και φυσικά στο Pebble Beach Concours d’ Elegance.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν το οφθαλμόλουτρο…

Αυτή η Bugatti Type 51 Grand Prix του 1931 πατάει πάνω στο σασί #51132, δηλαδή είναι το 12ο κομμάτι μιας σειράς 40 αυτοκινήτων. Ο Derek Hill θα την τρέξει στην πίστα της Laguna Seca με άλλα αγωνιστικά προ του 1940 στο πλαίσιο της διοργάνωσης Rolex Monterey Motorsports Reunion.



Ο Peter Mullin θα οδηγήσει αυτή την Bugatti Type 57SC Competition Roadster του 1936 επίσης στην πίστα Laguna Seca για το Motorsports Reunion. Μακάρι να είμαστε εκεί να τη βλέπαμε.



Ο Peter και ο γιός του Tim Mullin θα τρέξουν για την ίδια, παραπάνω διοργάνωση αυτή την Delage D6 Grand Prix του 1946. Το αυτοκίνητο κατέχει το απύθμενο ιστορικό ως αγωνιστικό, περιλαμβανομένων πόντιουμ στις 24 Ώρες του Le Mans το 1949, στις 24 Ώρες του Spa την ίδια χρονιά, ενώ την προηγούμενη, το 1948, στις 12 Ώρες του Παρισιού. Εάν ενδιαφέρεστε, μια «πολιτική» Delage D6 με 3λιτρο μοτέρ 90 ή 100 ίππων κοστίζει κοντά στα 400 χιλιάρικα.



Αυτή η Talbot-Lago T26C Grand Prix του 1950 είναι η πιο κούκλα από τις έξι. Ο Ολλανδός οδηγός Hans Hugenholtz Jr. θα την τρέξει κι αυτή στη Laguna Seca για το Motorsports Reunion.



Η Léon Bollée δεν είναι για την πίστα, προφανώς. Και ως 100χρονίτισσα και βάλε απλώς θα ξεκουράζεται στο γρασίδι του Pebble Beach διότι ως γριά κότα έχει το ζουμί των Concours d’ Elegance.



H Bugatti έφτιαξε μόλις επτά (7) -το βάζουμε αριθμητικώς κι ολογράφως μην τυχόν και παρανοήσετε- από αυτήν την 101C που είναι μια από τις τελευταίες, κομμάτι του 1951. Ούτε αυτή τρέχει, κι αν σαw γυαλίζει με μισό εκατομμύριο ίσως βρεθεί κάποια. Οκτώ κύλινδροι, 3,25 lt και 135 άλογα. Pas mal!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube