Ένα Renault Twizy ρυμουλκεί ένα Tesla Model X [video]

Ένα Renault Twizy ρυμουλκεί ένα Tesla Model X [video]

Στα ηλεκτρικά, το μικρό ψάρι… σέρνει το μεγάλο, όπως διαπιστώθηκε στην ετήσια συνάντηση φίλων του Renault Twizy, στη Γερμανία.

Η ροπή του ηλεκτρικού μοτέρ του λιλιπούτειου Renault Twizy φαίνεται τελικά πως επαρκεί για να τραβήξει ένα τρέιλερ με υπερπενταπλάσιο βάρος από το ίδιο.

Επίσημα, βάσει της έγκρισης τύπου, η ικανότητα έλξης του Renault Twizy είναι… μηδέν. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχει το δικαίωμα να ρυμουλκεί τίποτα σε δημόσιο δρόμο, όχι όμως και ότι δεν μπορεί να τραβήξει ένα τρέιλερ για μερικά μέτρα, σε ελεγχόμενες συνθήκες. Βέβαια, με ένα μοτέρ που αποδίδει μόλις 18 PS και 5,8 kgm, ίσως περιμένεις κανείς ότι θα δυσκολεύεται να κουνήσει ακόμα και άδεια μπαγκαζιέρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Να τι σημαίνει ηλεκτρική επιτάχυνση! [video]

Να όμως που κάποιοι αποφάσισαν να του βάλουν δύσκολα. Κάποιοι οι οποίοι μάλιστα αγαπούν το μικρό ηλεκτρικό της Renault όσο κανείς άλλος. Πρόκειται για τους συμμετέχοντες στην ετήσια συνάντηση φίλων του Renault Twizy, Bundes Twizy Treffen 2017, η οποία διοργανώθηκε στα περίχωρα του Μονάχου, στα μέσα του Αυγούστου.

Πίσω από το άτυχο Twizy που επιλέχθηκε ως πειραματόζωο προσαρμόστηκε μια τετράτροχη πλατφόρμα, η οποία είχε πάνω της φορτωμένο ένα άλλο ηλεκτρικό: Ένα Tesla Model X. Ένα αυτοκίνητο που, αναλόγως έκδοσης, ζυγίζει από 2.300 έως 2.500 kg., ενώ το ίδιο το Twizy δεν ξεπερνά τα 500 kg. Και όμως, το μικρό τα κατάφερε!

Δείτε τον άθλο στο παρακάτω video:

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube