«Ληστεία» εν κινήσει για το Volvo XC90 T8 Twin Engine [video]

«Ληστεία» εν κινήσει για το Volvo XC90 T8 Twin Engine [video]

Η Volvo τρολλάρει και ταυτόχρονα «ευχαριστεί» όλους τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, για την συνδρομή τους στην φόρτιση του μεγάλου υβριδικού της SUV.

Σύμφωνα με την Volvo Car USA και για χάρη τρολλαρίσματος, το νέο Volvo XC90 T8 Twin Engine Hybrid είναι το πρώτο πολυτελές μεγάλο υβριδικό SUV που παίρνει ενέργεια από βενζίνη, ηλεκτρισμό και τα άλλα αυτοκίνητα.

Για να μας το δείξουν και στην πράξη αυτό, ανέπτυξαν ένα σύστημα με σωλήνες νερού και το τοποθέτησαν σε μορφή οδοστρώματος σε έναν δρόμο της California. Έτσι λοιπόν, όταν περνάνε τα αυτοκίνητα από τον δρόμο, οι σωλήνες συμπιέζονται και στέλνουν με δύναμη το νερό σε έναν παραπλήσιο μηχανισμό που μετατρέπει την υδραυλική ενέργεια σε ηλεκτρική, με αποτέλεσμα να φορτίζονται οι μπαταρίες του υβριδικού XC90.

Βέβαια, για την Volvo Car USA δεν έφτανε μόνο η δωρεάν φόρτιση, για αυτό και έφτιαξε δίπλα στο επαναφορτιζόμενο XC90 και ένα μεγάλο φωτεινό πάνελ που ευχαριστούσε όλους τους οδηγούς, αναφέροντας μάλιστα το μοντέλο και το χρώμα του αυτοκινήτου που οδηγούσαν.

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι η κορυφαία έκδοση T8 του XC90 χρησιμοποιεί έναν 2λιτρο κινητήρα της οικογένειας Drive-E με turbo και μηχανικό υπερσυμπιεστή. Αποδίδει 318 PS και 40,8 kgm, ενώ στέλνει την κίνηση στους εμπρός τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων. Την κίνηση των πίσω έχει αναλάβει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 80 ίππων και 24,5 kgm. Η συνολική απόδοση του υβριδικού συστήματος είναι 400 PS και 65,3 kgm.

[Πηγή: Volvo]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube