Mercedes-Benz: Αφρική – Αγγλία με ένα ρεζερβουάρ

Mercedes-Benz: Αφρική – Αγγλία με ένα ρεζερβουάρ

Μία Mercedes-Benz E 300 BlueTEC HYBRID κάλυψε την απόσταση των 1.968 km με ένα μόνο ρεζερβουάρ.

Η Mercedes-Benz Αγγλίας θέλησε να αναδείξει τις δυνατότητες της E 300 BlueTEC HYBRID σε πραγματικές συνθήκες και κάλεσε τον βρετανό δημοσιογράφο Andrew Frankel για να του αναθέσει μία αποστολή.

Με μέση κατανάλωση πετρελαίου 3,1 lt/100 km και έναν συνοδηγό, το ταξίδι ξεκίνησε από την Ταγγέρη στο Βόρειο Μαρόκο και πέρασε από δύο ηπείρους, τέσσερις χώρες και τρεις ζώνες ώρας για να καταλήξει μετά από 27 ώρες ταξιδιού στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood, έχοντας καλύψει την απόσταση των 1.968 km.

Η αρχική πρόθεση των ανθρώπων της Mercedes-Benz ήταν να δουν εάν μπορούν να φτάσουν στην Αγγλία χωρίς ανεφοδιασμό. Φτάνοντας όμως εχθές το βράδυ στο Goodwood, είδαν ότι δεν είχε ανάψει ακόμα η ένδειξη “empty” και ότι ο υπολογιστής ταξιδίου έδειχνε αυτονομία 160 km, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να καλύψει 2.128 km.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού, οι οδηγοί συνάντησαν όλων των ειδών τις συνθήκες (βροχή, ζέστη, μποτιλιάρισμα, υψομετρική διαφορά κ.α.), δυσκολεύοντας ακόμα πιο πολύ τον στόχο τους. Η E 300 BlueTEC HYBRID που είχαν στην διάθεση τους, έχει υβριδικό σύστημα με τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα 2,1 λίτρων απόδοσης 204 ίππων και ηλεκτροκινητήρα 27 ίππων που συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο 7G-Tronic Plus. Βέβαια, αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο διέθετε το έξτρα μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου των 80 lt (+ 129,15 ευρώ) αντί του στάνταρ των 59 lt, ένα στοιχείο πρόσθετου εξοπλισμού που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Ευρώπη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube