Τέρμα γκάζι με τον Mika Häkkinen και μια κλασική McLaren F1 στη Laguna Seca [video]

Τέρμα γκάζι με τον Mika Häkkinen και μια κλασική McLaren F1 στη Laguna Seca [video]

O Φιλανδός πρωταθλητής οδηγεί την πρωταθλήτρια McLaren M23 στη θρυλική πίστα όπου δεν έχει τρέξει ποτέ η Formula 1.

Σε μια καριέρα πάνω από 10 ετών στη Formula 1, o Häkkinen πήρε δύο παγκόσμια πρωταθλήματα Οδηγών, κέρδισε 20 αγώνες GP και ανέβηκε 51 φορές στο βάθρο.

Όμως ο Φιλανδός δεν είχε την ευκαιρία να οδηγήσει στην πιο απαιτητική πίστα των ΗΠΑ, αφού η Formula 1 δεν αγωνίστηκε ποτέ εκεί.

Η πίστα αυτή είναι η Laguna Seca, με τη διαβόητη στροφή Corkscrew (τιρμπουσόν) και τη φουρκέτα Andretti με τη διπλή κορυφή.

Τελικά ο Häkkinen είχε την ευκαιρία του όταν επισκέφθηκε την πίστα με τη McLaren, την ομάδα με την οποία πήρε τους δύο τίτλους του, κατά την εκδήλωση Rolex Monterey Motorsports Reunion, το περασμένο καλοκαίρι.

Για τους παρθενικούς του γύρους στην καλιφορνέζικη πίστα, ο Häkkinen οδήγησε ένα θρυλικό μονοθέσιο, τη McLaren M23. Το ίδιο το μονοθέσιο με το οποίο ο Emerson Fittipaldi πήρε το παγκόσμιο πρωτάθλημα F1 το 1974, κερδίζοντας τα Grand Prix σε Βραζιλία (Interlagos), Βέλγιο (Spa) και Καναδά (Mosport). Καθώς ο Denny Hulme πήρε τη νίκη στο GP της Αργεντινής (Buenos Aires) με την άλλη Μ23, η McLaren πήρε και το πρωτάθλημα Κατασκευαστών, το πρώτο στην ιστορία της.

Το ενδεχόμενο να φιλοξενηθεί αγώνας GP Formula 1 στη Laguna Seca εξετάστηκε το 1989, όμως κάτι τέτοιο ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε. Οπότε, η συγκεκριμένη ήταν μια μοναδική ευκαιρία να οδηγηθεί κορυφαίο μονοθέσιο, έστω και ιστορικό, στην πίστα των 3,6 km κοντά στο Monterey της California. Κι o Häkkinen δεν κορόιδευε, πήγε τέρμα γκάζι.

Ζήστε τις ιστορικές στιγμές στο παρακάτω 4λεπτό video:

[Πηγή: McLaren μέσω Carscoops]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube