Συλλεκτικό promo video της Ferrari για την F40. Και τα αμοντάριστα πλάνα

Συλλεκτικό promo video της Ferrari για την F40. Και τα αμοντάριστα πλάνα

Δείτε όλο το video που είχε ετοιμάσει η Ferrari για την προώθηση της νέας τότε F40. Με δράση, συνέντευξη του Enzo και πλάνα από την κατασκευή του σασί και του κινητήρα.

Μας φαίνεται περιττό που η Ferrari θεωρούσε ότι χρειάζονταν να κάνει και video για να προωθήσει την F40. Για μας που τη λατρεύουμε, θεωρούμε ότι θα αρκούσε απλώς μία φωτογραφία. Και να αφήσει να διαδοθεί ο μύθος από στόμα σε στόμα.

Η μεγαλύτερη δύναμη της Ferrari είναι ο «κόκκινος στρατός», όλοι αυτοί που αγοράζουν καπέλα, κούπες, μπρελόκ και κάθε άλλο προϊόν με το περήφανο Cavallino Rampante στο κέντρο του κίτρινου θυρεού που ξεχωρίζει πάνω στο κατακόκκινο φόντο. Το πάθος τους για τη μάρκα είναι η καλύτερη προώθηση κάθε νέου μοντέλου. Αυτοί φροντίζουν να φτάσουν τα νέα σε κάθε γωνιά του πλανήτη από μια τόση δα μικρή φωτογραφία, μιλώντας με αυτό με το ίδιο πάθος που θα το έκαναν αν το είχαν στο γκαράζ τους. Κι ας είναι στην πραγματικότητα μόνο λίγες εκατοντάδες αυτοί που πραγματικά μπορούν να αποκτήσουν κάθε ένα από τα κοσμήματα του Maranello.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ferrari 488 Spider [video]

Το 1987 πάντως, η Ferrari ήθελε πολύ να προωθήσει την F40. Ήταν σημαντική για το πρεστίζ, αλλά και για τα οικονομικά της εταιρείας, καθώς είχε μόλις πεθάνει ο Enzo Ferrari. Η F40 είναι το τελευταίο αυτοκίνητο που γεννήθηκε υπό τις οδηγίες του και το πρώτο που έφτανε στην αγορά ύστερα από το θάνατό του.

Κρίνοντας με τα σημερινά δεδομένα το video είναι… τραγικό. Κακογυρισμένο, σε «βρώμικο» περιβάλλον με παρκαρισμένα αυτοκίνητα αριστερά δεξιά και λασπωμένους δρόμους, δεν έχει καμία σχέση με τα ειδυλλιακά τοπία και τις τέλειες φωτιστικές συνθήκες στις οποίες γυρίζονται τα αντίστοιχα φιλμάκια σήμερα. Παρόλα αυτά, το kitsch των '80s είναι ένα ακόμη στοιχείο της γοητείας και της μοναδικότητας αυτού του οπτικού υλικού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Ferrari 458 Speciale [video]

Εμφανίζεται σε αυτό ο Enzo να μιλά για τη Ferrari γενικότερα και για την ίδια την F40, βλέπουμε μοναδικά πλάνα από την γραμμή συναρμολόγησης με το χέρι, στο εργοστάσιο. Τους τεχνίτες να συγκολλούν το σωληνωτό σασί και τους μάγους των μοτέρ να χρονίζουν τους εκκεντροφόρους του V8 με τα δύο τούρμπο. Στη συνέχεια απολαμβάνουμε το αυτοκίνητο στους λόφους πάνω από το Maranello. Και έχουμε την τύχη να αναγνωρίζουμε πολλά από τα σημεία που έγιναν οι λήψεις, καθώς έχουμε δοκιμάσει στα ίδια μέρη κι εμείς, 30 και πλέον χρόνια αργότερα, τις Ferrari F12 Berlinetta, 458 Speciale και 488 Spider.

[Πηγή Jalopnik

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube