Σαν σήμερα: To 1954, λειτούργησε ο πρώτος αυτόματος σταθμός διοδίων

Σαν σήμερα: To 1954, λειτούργησε ο πρώτος αυτόματος σταθμός διοδίων

Στις 19 Νοεμβρίου του 1954 μπαίνουν σε λειτουργία τα πρώτα αυτόματα διόδια στον κόσμο, στις ΗΠΑ.

Η πρώτη αυτόματη «μηχανή» διοδίων τίθεται σε λειτουργία στη Union Toll Plaza στο Garden State Parkway του New Jersey.

Προκειμένου οι οδηγοί να περάσουν από τη ζώνη των διοδίων, έριχναν 25¢ μέσα σε ένα συρμάτινο καλάθι και τότε ένα πράσινο φως αναβόσβηνε, επιτρέποντας τη διέλευση. Η αυτόματη μηχανή συλλογής διοδίων ήταν ένας σημαντικός νεωτερισμός για τα αμερικανικά μοντέρνα highways με διόδιο, που πρωτοεμφανίστηκαν στα επονομαζόμενα turnpike ή tollway της Pennsylvania το 1940.

Για την 3ωρη μείωση του χρόνου μετακίνησης από το Pittsburgh και Harrisburg, ο αυτοκινητόδρομος ζήτησε από τους ταξιδιώτες να πληρώσουν διόδια, δημιουργώντας έσοδα που κάλυπταν το υψηλό κόστος κατασκευής και συντήρησης του οδοστρώματος. Το Turnpike της Pennsylvania ήταν μια τεράστια επιτυχία που οδήγησε στην κατασκευή αυτοκινητοδρόμων με διόδια σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του Garden State Parkway, το οποίο άνοιξε το πρώτο τμήμα διοδίων στις αρχές του 1954 και ολοκληρώθηκε το 1955.

Ωστόσο, τα πρώτα διόδια, ήταν ένας μη αυτοκινητικός σταθμός διοδίων που εμφανίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1795. Οι άνθρωποι που ταξίδευαν διά μέσω των βουνών Blue Ridge κατά μήκος του Little River Turnpike βρήκαν το δρόμο τους μπλοκαρισμένο από πύλες διοδίων στο Snicker's Gap, όπου τους ζητήθηκε να πληρώσουν διόδια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube