Σαν σήμερα: Το 1953 παρουσιάζεται η Chevrolet Corvette [video]

Σαν σήμερα: Το 1953 παρουσιάζεται η Chevrolet Corvette [video]

Στις 16 Ιανουαρίου του 1953, παρουσιάζεται ως εκθεσιακό αυτοκίνητο η Chevrolet Corvette στο Waldorf-Astoria Hotel, στη Νέα Υόρκη.

Η πρώτη, 6κύλινδρη σε σειρά, Chevrolet Corvette παρουσιάζεται στο κοινό, ως εκθεσιακό μοντέλο στο Motorama Show Car, στο ξενοδοχείο Waldorf-Astoria της Νέας Υόρκης.

Η Chevrolet Corvette έγινε από τη γέννησή της ένα αμερικανικό classic. Το σπορτίφ πλαστικό αμάξωμά της δεν έμοιαζε με κανένα από αυτά που κυκλοφορούσαν κατά τη δεκαετία του ’50 στους αμερικανικούς δρόμους.

Και παρά το γεγονός ότι οι λάτρεις των αυτοκινήτων επέκριναν το σπορ αυτοκίνητο ότι μόνο τέτοιο δεν ήταν καθώς του έλειπαν τα άλογα, αυτό δεν εμπόδιζε τις Chevrolet Corvette να αφήσουν πίσω τους όλα τα ανάλογα μοντέλα, στην πίστα των πωλήσεων.



Μέχρι το 1955, όλες οι Corvette εφοδιάζονταν με το 6κύλινδρο μοτέρ, οπότε διατέθηκε ως επιλογή και ένας κινητήρας V8 που σημείωσε το 90% των πωλήσεων και μάλιστα από εκείνη τη χρονιά.

Το 1956 καταργήθηκε ο 6κύλινδρος και η Corvette διατίθετο μόνο με V8.



Στις 16 Ιανουαρίου του 1913, το πρώτο αυτοκίνητο με κλειστή καμπίνα παρουσιάστηκε από τον Frank Duryea στο Stanley Motor Show. Όλα τα προγενέστερα αυτοκίνητα είχαν ανοιχτή καμπίνα ή με ανοιγόμενη οροφή. Ο Frank Duryea και ο αδελφός του, Charles, ήταν αυτοί που κατασκεύασαν το πρώτο αμερικανικό αυτοκίνητο το 1893, με τον Frank να θεωρείται και όχι αδίκως, πατέρας της αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίας. 

 Το όνομα «Duryea» ήταν ένα από τα πιο γνωστά στη βιομηχανία του αυτοκινήτου από νωρίς στη δεκαετία του 1900.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube