Porsche: Οι Top 5 αερόψυκτοι έρωτες [video]

Porsche: Οι Top 5 αερόψυκτοι έρωτες [video]

Από παλιά roadster μέχρι 12κύλινδρα αγωνιστικά, καθώς η αερόψυξη είναι συνυφασμένη με την ιστορία της φίρμας.

Αυτό το Top 5 περιμέναμε όλοι οι ρομαντικοί φαν, αφού κάποια αερόψυκτη Porsche θα είχαμε σε αφίσα ή στα παιδικά μας όνειρα.

Και δεν μιλάμε αποκλειστικά για την 911, καθώς η ιστορία των αερόψυκτων Porsche ξεκινά από τη γέννηση της εταιρείας και διαρκεί δεκαετίες, με πολλά μοντέλα δρόμου και αγωνιστικά όλων των ειδών.

Στο αντίστοιχο Top 5 video, η Porsche επιστράτευσε για παρουσιαστή τον επίσημο οδηγό αγώνων της και νικητή στο Le Mans, Patrick Long, που δεν είναι μόνο εραστής της αερόψυξης, αλλά είναι επιπλέον ο ιδρυτής και η κινητήρια δύναμη της Luftgekühlt, της μεγαλύτερης συγκέντρωσης αερόψυκτων Porsche στον κόσμο.

Οι απλοί φαν ίσως εκπλαγούν με την επιλογή και τη σειρά στο video, καθώς περιλαμβάνεται μόνο μία 911. Και δεν είναι η Carrera RS του 1973 ούτε η πρώτη 930 Turbo. Η Porsche διάλεξε την τελευταία αερόψυκτη 911, την επική 993 Turbo S των 450 ίππων.

Η επιλογή της 356 δεν αποτελεί έκπληξη, αλλά η Porsche δεν επιλέγει μια από τις πρώτες. Επιλέγει την 356B 2000 GS Carrera 2 Cabriolet, με το 2λιτρο κινητήρα των 155 ίππων που κινεί ένα ιδιαίτερα ελαφρύ αμάξωμα.

Η υπόλοιπη λίστα απαρτίζεται από αγωνιστικά με 8κύλιδρους και 12κύλινδρους αερόψυκτους boxer. Ανάμεσά τους το μονοθέσιο που χάρισε στην Porsche τη μόνη της νίκη στη Formula 1, με τον αείμνηστο Dan Gurney που μας άφησε πρόσφατα.

Απολαύστε την αντίστροφη μέτρηση και τη βουτιά στην Ιστορία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Οι 5 ελαφρύτερες Porsche στην Ιστορία, στο Grossglockner [video]

[Πηγή: Porsche]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube