Porsche 944 Turbo vs Macan GTS στην πίστα [video]

Porsche 944 Turbo vs Macan GTS στην πίστα [video]

Επειδή συνηθίζουμε να λέμε ότι «δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά». Επειδή λέμε ότι τα SUV δεν είναι σπορ. Επειδή μας αρέσει να δούμε μια Porche 944 Turbo και μια Macan GTS να κοντράρονται.

Ένα σπορ αυτοκίνητο εναντίον ενός SUV στην πίστα. Κι αν το σπορ αυτοκίνητο έχει εξ ορισμού ένα προβάδισμα λόγω αρχιτεκτονικής, βάζουμε τον χρόνο ανάμεσά τους για να δούμε αν αντισταθμίζει το πλεονέκτημα. 30 χρόνια χωρίζουν την Porsche 944 Turbo με από τη Macan GTS.

ΔEITE AKOMH Δοκιμάζουμε την Porsche 718 Boxster

Οι σκληροπυρηνικοί τότε και τώρα, έλεγαν και λένε ότι καμία από τις δύο δεν είναι 100% Porsche. Επειδή δεν είναι 911. Όμως το σασί της 944 είχε κερδίσει πολύ θετικά σχόλια από τους δοκιμαστές της εποχής για το κράτημα, αλλά και για την ισορροπία πέρα από το όριο. Ενώ σήμερα, η Macan χαρακτηρίζεται το απόλυτο σπορ SUV. Με την προηγμένη τετρακίνηση, την ενεργή ανάρτηση, το Torque Vectoring και φυσικά το εκπληκτικό biturbo V6 μοτέρ να ειρωνεύονται τους νόμους της Φυσικής που σχετίζονται με την απόσταση από το έδαφος και το βάρος.

ΔEITE AKOMH Porsche Driving Experience στην πίστα των Σερρών

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Porsche 944 Turbo 1985-1991 [video]

Η Macan GTS βγάζει 360 άλογα και κάνει 0-100 km/h σε λιγότερα από 5”. Από την άλλη η 944 Turbo με τον 4κύλινδρο σε σειρά 2.5 βγάζει 220 άλογα και θέλει ένα δευτερόλεπτο επιπλέον για το sprint από στάση ως τα 100 km/h. Στις ευθείες η Macan έχει το πάνω χέρι αλλά στις στροφές, το χαμηλότερο κέντρο βάρους της 944 μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μπορεί πράγματι; Ή τα ηλεκτρονικά της Macan θα αλλάξουν τα δεδομένα;

[Πηγή Motor1

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube