Πωλείται η Ferrari Testarossa Spider του Michael Jackson

Πωλείται η Ferrari Testarossa Spider του Michael Jackson

Michael Jackson και Ferrari Testarossa Spider. Περισσότερη "εϊτίλα" δεν θα μπορούσε να χωρέσει σε έναν τίτλο.

Δεν είναι η Ferrari Testarossa Spider του Michael Jackson. Αλλά το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο μεγάλος σταρ της ποπ σε ένα διαφημιστικό σποτ της Pepsi Cola.

Το οδηγεί για να διαφύγει από το πλήθος των θαυμαστών του που τον καταδιώκει, στο τέλος μιας σκηνής βγαλμένης από χολιγουντιανή ταινία δράσης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Γιορτάζουμε 70 χρόνια Ferrari στο τιμόνι της 488 GTB [video]

Η μόνη Testarossa Spider που κατασκευάστηκε επισήμως από την Ferrari είναι αυτή με αριθμό σασί 62897 και πινακίδα κυκλοφορίας ΤΟ 00000G. Συναρμολογημένη από τον Pininfarina. Δημιουργήθηκε ειδικά για τον Gianni Agnelli. Σύμφωνα με τα επίσημα αρχεία, η κατασκευή του αμαξώματος άρχισε στις 27 Φεβρουαρίου του 1986 και τελείωσε στις 16 Ιουνίου του ίδιου έτους. Το βιβλίο service αναφέρει ότι η εγγύηση ξεκινά στις 13 Ιουνίου 1986. Η άδεια πέρασε στο όνομα του Gianni Agnelli στις 18 Μαρτίου του 1987. Ο Agnelli πούλησε το αυτοκίνητο σε έναν στενό του φίλο πάνω σε μια παρτίδα πόκερ, στις 29 Νοεμβρίου του 1991.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε Ferrari 488 Spider [video]

Η Ferrari δεν έβγαλε ποτέ στην παραγωγή Spider έκδοση της Testarossa. Ένας συνδυασμός χωροταξικών και δομικών προβλημάτων, που θα ήταν τεχνικά δύσκολο και πολύ ακριβό, ίσως και αδύνατο να λυθούν, δεν το επέτρεπαν. Κάποιοι πελάτες που πλήρωσαν περιουσίες για να αποκτήσουν μια ανοιχτή Testarossa ικανοποιήθηκαν από ανεξάρτητους κατασκευαστές αμαξωμάτων όπως ο Richard Straman στις ΗΠΑ, αλλά και ο Pininfarina. Το κόστος της μετατροπής έφτανε περίπου τις 40.000 δολάρια

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμή: Ferrari 355 Spider

Μια τέτοια περίπτωση είναι και το συγκεκριμένο μαύρο αυτοκίνητο. Έχει υφασμάτινη αναδιπλούμενη χειροκίνητα οροφή. Όπως το (μοναδικό) αυθεντικό. Αλλά χειροκίνητο σασμάν, αντίθετα με το αυτοκίνητο του Agnelli που είχε ένα ειδικά εξελιγμένο για εκείνον σύστημα αυτοματοποιημένου συμπλέκτη.

Το γεγονός ότι ο θεός της ποπ έχει κάτσει στο κάθισμα και έχει πιάσει αυτό το τιμόνι με τα χέρια του, και μάλιστα μπροστά στις κάμερες, έχει δώσει απίστευτη αξία στο συγκεκριμένο κομμάτι. Η τιμή εκκίνησης είναι μόλις... 799.900 δολάρια. Ούτε καν οκτακόσιες χιλιάδες δηλαδή.

Πηγή Drivetribe


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube