Πωλείται η Ferrari F2001 του Schumacher σε κατάσταση ready to race

Πωλείται η Ferrari F2001 του Schumacher σε κατάσταση ready to race

Στο σφυρί η Ferrari F2001 που έδωσε το τέταρτο πρωτάθλημα οδηγών στον Michael Schumacher.

Πωλείται από την RM Sotheby’s στη Ν. Υόρκη το Νοέμβριο το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησε ο Michael Schumacher για να κερδίσει το GP Monaco το 2001 και στη συνέχεια να κατακτήσει το 4ο πρωτάθλημα οδηγών ο ίδιος και των κατασκευαστών η Scuderia, το 11ο στην ιστορία της.

Διαβάστε ακόμη Τα δέκα πιο sexy μονοθέσια F1 που θυμάμαι

Αυτή είναι η ευκαιρία για τους πάμπλουτους συλλέκτες να αποκτήσουν ένα από τα πλέον εμβληματικά αυτοκίνητα F1. Η F2001 ήταν ένα ιδιαίτερα πετυχημένο αγωνιστικό αυτοκίνητο, το οποίο επέτρεψε στον Schumi να κλειδώσει τον τίτλο τέσσερις αγώνες πριν το τέλος της σεζόν, από το GP Ουγγαρίας, το οποίο είχε επίσης κερδίσει. Συνολικά είχε κατακτήσει επτά νίκες εκείνη τη χρονιά.

Δείτε ακόμη Ο Mick Schumacher οδηγεί την Benetton του πατέρα του στο Spa [video]

Το μονοθέσιο εκτίθεται αυτή τη στιγμή στο Hong Kong και η Ferrari το έδωσε για δημοπρασία στο πλαίσιο του εορτασμού της 70ης επετείου από την ίδρυσή της. Το αυτοκίνητο έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του σε κλιματιζόμενα γκαράζ όπου φυλάσσονται πολύτιμες συλλογές. Αλλά αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για αυτό για το οποίο φτιάχτηκε, η Ferrari δηλώνει ότι είναι έτοιμο να πατήσει στην πίστα. Μάλιστα το εργοστάσιο προσφέρει στον μελλοντικό ιδιοκτήτη την εναλλακτική αντί να του παραδοθεί στο σπίτι, να πάει για φύλαξη και συντήρηση στο Maranello. Από εκεί, με το πρόγραμμα Corse Clienti θα μεταφέρεται σε διάφορες πίστες όπου, με την υποστήριξη μιας αγωνιστικής ομάδας, ο ιδιοκτήτης του θα μπορεί να το απολαμβάνει. Η τιμή αναμένεται να ξεπεράσει τα τέσσερα εκατομμύρια δολάρια. Δεν είναι και πολλά για ένα τόσο προικισμένο μονοθέσιο F1.

Πηγή R&T
 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube