Το πιο δύσκολο στην οδήγηση αυτοκίνητο στον κόσμο! [video]

Το πιο δύσκολο στην οδήγηση αυτοκίνητο στον κόσμο! [video]

Προωθείται με έλικα, στρίβουν οι πίσω τροχοί και μπορεί να κάνει τους πεζούς… κιμά!

Θα φανταζόσασταν ότι το πιο δύσκολο στην οδήγηση αυτοκίνητο θα ήταν ένα πολύ δυνατό πισωκίνητο, που θα «τούρμπιζε» απότομα και θα «γύριζε» μόλις άγγιζες το γκάζι.

Όμως το γαλλικής κατασκευής Helicron του 1932 είναι ακόμα πιο δύσκολο. Πρόκειται στην ουσία για ένα αεροπλάνο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, χωρίς φτερά, και προωθείται από μια τεράστια έλικα στο εμπρός μέρος του.

Αρκετά δύσκολο αυτό από μόνο του, αλλά το Helicron είναι επιπλέον χτισμένο πάνω σε ένα πλαίσιο από μίνι αυτοκίνητο Rosengart, αλλά τοποθετημένο ανάποδα, το πίσω μπρος!

Με άλλα λόγια, το τιμόνι του Helicron επιδρά στους πίσω τροχούς, όπως σε ένα ανυψωτικό-μεταφορικό «κλαρκ»! Το αποτέλεσμα είναι τρομακτικό, αν το συνδυάσεις με το γεγονός ότι τα χειριστήρια δεν είναι εκεί που τα περιμένεις – όπως στα περισσότερα προπολεμικά αυτοκίνητα.

Αν όμως αγνοήσεις το θόρυβο και το ρεύμα που έρχεται από την προπέλα, αν αγνοήσεις και το ότι το αυτοκίνητο είναι αργό και καμιά φορά χρειάζεται σπρώξιμο για να ξεκινήσει, η εμπειρία από την οδήγησή του είναι οπωσδήποτε μοναδική.

Απλά, όπως δείχνει γλαφυρά ο Jason Torchinski του Jalopnik στο video που ακολουθεί, πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγεις ανθρώπους και ζώα στο δρόμο, για να μην τα μετατρέψει η έλικα σε… κιμά. Αλλά ακόμα και άλλα αντικείμενα θα τα κομματιάσει και θα σου τα φέρει στο πρόσωπο με φόρα, αφού το κόκπιτ είναι ανοιχτό, όπως στα παλιά διπλάνα.

Το Helicron αποθηκεύτηκε από τον πρώτο ιδιοκτήτη του σε έναν αχυρώνα τη δεκαετία του 1930 και ανακαλύφθηκε εκεί κατά τύχη το 2000. Ανακατασκευάστηκε διατηρώντας πολλά γνήσια εξαρτήματα όμως το πλαίσιο Rosengart, τους ακτινωτούς τροχούς, το ταμπλό και το τιμόνι – όπως αναφέρει το αμερικανικό Lane Motor Museum που ανέλαβε το έργο και διατηρεί το αυτοκίνητο. Δυστυχώς, ο αρχικός επίπεδος δικύλινδρος κινητήρας είχε χαθεί και το μουσείο τον αντικατέστησε με έναν αερόψυκτο 4κύλινδρο από Citroen GS του 1980.

Χάρη στους 66 ίππους αυτού του κινητήρα, το Helicron των 450 μόλις κιλών μπορεί να φτάσει τα 120 km/h – ταχύτητα κατά την οποία ο χειρισμός του θα πρέπει να είναι πραγματικά τρομακτικός. Παρ’ όλα αυτά, «το Helicron πέρασε την επιθεώρηση ασφαλείας στη Γαλλία το 2000 και εγκρίθηκε για κυκλοφορία στους δρόμους αυτής της χώρας!», όπως λέει το Lane Motor Museum (το θαυμαστικό δικό του).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube