Με $4 εκατομμύρια δικό σου το απόλυτο GT της Ferrari [video]

Με $4 εκατομμύρια δικό σου το απόλυτο GT της Ferrari [video]

Απολαύστε μια Ferrari 275 GTB4 με τον μελωδικό V12 να τραγουδά την μελωδία της ευτυχίας, έτοιμος να σας ταξιδέψει στην άκρη του κόσμου.

Η Ferrari 275 ήταν η πρώτη με transaxle διάταξη κιβωτίου ταχυτήτων. Το Maranello κατασκεύασε περίπου 1000 αντίτυπα, από το 1964 ως το 1968.

Από αυτές, κάποιες με το μακρύ ρύγχος και άλλες με το κοντό, μόνο 350 είχαν τον V12 ξηρού κάρτερ, με τους τέσσερις εκκεντροφόρους, ο οποίος στρόφαρε ως τις 7.500 rpm και έβγαζε 300 άλογα από 3,3 λίτρα. Στο συγκεκριμένο κομμάτι του 1967 που παρουσιάζει στο show του ο συλλέκτης Jay Leno, το χειροκίνητο κιβώτιο με το κλασικό χτένι είναι πλήρως ανακατασκευασμένο, με συγχρονιζέ... Porsche. Ιεροσυλία; Αν αυτό επιτρέπει σε αυτή την ντίβα να κυκλοφορεί απροβλημάτιστα στο δρόμο και να ταξιδεύει με αυτοπεποίθηση, ας είναι.

Η GTB4 ήταν ντυμένη με ένα αμάξωμα του οίκου Pininfarina, με τέλειες αναλογίες. Ξεχώριζε απο το "καρούμπαλο" στο καπό. Τα περισσότερα αυτοκίνητα είχαν αμάξωμα από ατσάλι, κάποια ελάχιστα όμως ήταν αλουμινένια. Τα εμπρός φώτα ήταν καλυμμένα πίσω διάφανο κάλυμμα, είχε τέσσερα δισκόφρενα και πλήρως ανεξάρτητη ανάρτηση. Και ό,τι άλλο θεωρούσε ο Enzo Ferrari ότι θα του έδινε πλεονέκτημα έναντι του Ferruccio Lamborghini

Πηγή R&T

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube