JGTC 1994 : Μια Porsche 911 δίνει απίστευτη μάχη με ένα Nissan Skyline [video]

JGTC 1994 : Μια Porsche 911 δίνει απίστευτη μάχη με ένα Nissan Skyline [video]

Κι όμως συμβαίνουν κι αυτά. Μια Porsche Turbo κυριαρχεί επί των θηρίων μέσα στο «κλουβί» τους.

Είναι ο Γύρος 4 του 1994 για το Ιαπωνικό Πρωτάθλημα Μεγάλου Τουρισμού και η πρώτη στροφή αυτού του αγώνα είναι από μόνη της παραφροσύνη:

Μια ορδή από Skyline, Supra και Porsche διαγκωνίζονται, πηγαίνοντας από τη μια άκρη της πίστας στην άλλη, για να πάρουν θέση για να τρυπήσουν το σωρό. Ναι, εκεί ανάμεσα υπάρχει και μια Ferrari F40 που ζουμπιέται και στρίβει δεύτερη –αργότερα θα κάψει το συμπλέκτη της και δεν θα τερματίσει τον αγώνα. Και αλήθεια, σε πόσους αγώνες έχετε δει μια αρμάδα από Toyota ενάντια σε μια Lamborghini Countach; Η απάντηση είναι, «σε αυτόν». 

Ο ήρωας όμως αυτού του video είναι η ADVAN Porsche 911 Turbo. Δείτε από τα in-car πλάνα το λευκό ZEXEL Skyline να μην χάνει χρόνο και να ορμά πάνω στην 964, σε μια Supra και στο μισό πλατό του αγώνα. Μπαμ, από το πουθενά. Οι Kunimitsu Takahashi και Keiichi Tsuchiya –δείτε τον δεύτερο σε hot video με ένα Hakosuka Skyline σχεδόν παντού με τις πάντες- τρώνε τους επόμενους 81 γύρους στο σιρκουί με το περίεργο όνομα Sportsland SUGO να προσπαθούν να υπερασπιστούν τη νέμεσή τους. Με την πρωτοπορία να εναλλάσσεται με βραχεία κεφαλή κι όλος ο αγώνας να κρίνεται από μια ελάχιστη στιγμή πάνω στο νήμα.

Στο τέλος η Porsche κερδίζει: Οι Takahashi και Tsuchiya νικούν το μοναχικό οδηγό του Skyline, Toshio Suzuki, με μόλις δύο δευτερόλεπτα διαφορά.

Δείτε το εκπληκτικό 13λεπτο video!

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube